Ekolojik Evler İçin İlk Adım Atıldı

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un seçim vaatleri arasında yer alan Ekolojik Evler için ilk adım atıldı.

Uzun’un talimatıyla bir araya gelen belediye yetkilileri, Ekolojik Evler Proje Yarışmasının alt yapısını oluşturdu. Önceki gün yapılan duyuruya göre Mimarlar Odası Sivas İl Temsilciliğine kayıtlı mimarlar arasında bir yarışma düzenlenecek, dereceye giren projeler son olarak Sivaslıların onayına sunulacak.

Başkan Uzun “Ekolojik Evleri Çok Önemsiyorum”

Yerel seçim çalışmaları sürecinde çok sayıda proje hazırlayan ve özellikle sosyal projelerin bazılarını da kısa sürede hayata geçiren Başkan Dr. Adem Uzun, “Seçimler öncesi katılımcı bir yönetim sergileyeceğimizi ifade etmiştik. Benim çok önem verdiğim projelerden olan Ekolojik Evlerimiz için de bir proje yarışması yapıyoruz. Öncelikler mimarlarımızın eserleri alanında uzman bir ekip tarafından değerlendirilecek ancak son kararı yine Sivas halkı verecek. Projeleri halkımızın onayına sunacağız ve herkesin üzerinde mutabık kaldığı eseri hayata geçireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ekolojik Evler Nedir?

Benzerleri Avrupa’nın birçok kentinde bulunan Ekolojik Evler, 65-80 metrekare oturum alanlı, iki katlı ve bahçesi, garajı ile birlikte 250-350 metrekareyi geçmeyen, düşük yoğunluklu konut alanlarından oluşuyor. Evlerin çatı kısımlarında yer alan güneş panelleri sayesinde kendi enerjisini kendisi üretiyor. Ayrık nizam esasına dayalı evler yeniden toprakla buluşmayı hedefliyor. Ekolojik evlerin bir diğer özelliği ise depreme dayanıklı konutlar olması. Olası bir İstanbul depreminin ardından çok sayıda Sivaslının memleketlerine dönme ihtimaline karşı şimdiden bir hazırlık anlamına da gelen Ekolojik Evler, Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un vizyon projeleri arasında yer alıyor.”

Yarışmaya Başvurular Başladı

Sadece Mimarlar Odası Sivas İl Temsilciliğine kayıtlı mimarların katılım sağlayacağı Ekolojik Evler Mimari Proje Yarışması başvuruları önceki gün başladı. Eser sahipleri 13 Eylül tarihine kadar şartnamede belirtilen esaslara uygun projelerini Sivas Belediyesinin ilgili birimine elden veya kargo yoluyla teslim edebilecek. 16-20 Eylül tarihlerinde jüri tarafından değerlendirmeye alınacak olan eserler son olarak 23-27 Eylül tarihlerinde halk oylamasına sunulacak. Sivaslıların en çok beğendiği proje 4 Ekim 2024 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak.

Sivas Ekolojik Evler Mimari Proje Yarışması

Etiketler

Bir yanıt yazın