Elektrikli Bisiklet Dönüşüm Kiti Byqee

Burak Işık, Ilgım Altay, Eda Coşkun Işık ve Emine İlhan tarafından kurulan Byqee, standart bisikletleri elektrikli bisikletlere dönüştürmek için elektrikli bisiklet dönüşüm kiti üretiyor. Hali hazırda çalışmalarını İTÜ Teknokent'te İTÜ Çekirdek işbirliğiyle yürüten ekip, Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda destek toplamaya başladı.

Byqee’nin dönüşüm kitini kurmak herhangi bir ustalık gerektirmiyor ve 15 dakikadan kısa bir sürede kurulabiliyor.

Byqee’nin dönüşüm kiti ile 20-28″ jant ve 74-100mm çatal genişliğinde olan herhangi bir bisikleti, Byqee kutusundan çıkan 4 ekipman ile elektrikli bisiklete dönüştürebilirsiniz. Byqee kutusundan çıkan ekipmanlar ise elektrik motorlu ön tekerlek, Byqee batarya paketi, bracket ve gaz kolundan oluşuyor.

Elektrikli dönüşüm kitini kurmak için öncelikle elektrikli motorlu ön tekerleği bisikletinizin ön tekerleği ile değiştirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise bracketi ve gaz kolunu gidona takıyorsunuz. Son olarak yapmanız gereken ise Byqee batarya paketini brackete yerleştirmek, bu adım ile kurulum tamamlanmış oluyor.

Byqee’nin batarya paketi hem şarj etmek hem de güvenliğini sağlamak adına kolaylıkla yerinden çıkarılıp takılabiliyor.  Söz konusu batarya paketinin ağırlığı ise 1,2 kg. 250 Watt gücünde bir elektrikli motor sunan Byqee, bisikletinizin yokuş ve engebeli yollarda daha konforlu bir sürüş deneyimi sunmasını da vadediyor.

Byqee girişimi Base ve Pro olmak üzere iki farklı elektrikli dönüşüm kitine sahip. Bu kitlerin arasındaki tek fark ise batarya paketinin büyüklüğü. Base modeli yaklaşık 35 km menzil sunarken, Pro modeli ise 45 km menzil sunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın