Dr. Elif Erdine, prestijli mimarlık okullarından Architectural Association (AA) School of Architecture’da bulunan Emergent Technologies & Design (EmTech) Yüksek Lisans bölümünün başına geçti.
Emergent Technologies & Design, 2001 senesinden beri bilimsel araştırma odaklı mimarı tasarım alanında bilgi edinmek isteyen mimarlık ve mühendislik mezunlarının öğrenim gördüğü, deneysel tasarım alanında faaliyet gösteren dünyadaki sayılı mimarlık bölümlerinden biri. Master of Science (M.Sc.) ve Master of Architecture (M.Arch.) derecelerinin sunulduğu bölümün mezunları Foster+Partners, Zaha Hadid Architects, Grimshaw gibi mimarlık ofislerinde profesyonel hayatlarına ya da akademik kariyerlerine devam ediyor. Bölüm, hesaplamalı tasarım ve dijital/robotik üretim tekniklerinde yeni yöntemlere öncülük etmekte olup, kentsel tasarımdan malzeme tasarımına yayılan geniş bir ölçek yelpazesinde çalışmalarını ilerletiyor.
Mimarlık ve ekoloji arasındaki yeni sinerjileri hesaplamalı tasarım ve üretimin kritik kesişiminde araştırmaya devam program, malzeme odaklı deneyleme, hesaplamalı tasarım, robotik üretim, ekolojik mimarı ve kentsel tasarım gibi alanlarda çalışmalarını derinleştirerek yenilikçi malzeme ve mekânsal yapılanmaların deneysel ve sosyal potansiyellerini araştırıyor.
Elif Erdine Hakkında
Dr. Elif Erdine, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni 2003 tarihinde 3.lükle bitirdikten sonra, mimarlık ve kentsel tasarım yüksek lisans derecesini AA Design Research Laboratory’de 2006’da (Bitirme Projesi Ödülü) tamamlamıştır. 2006-2010 senelerinde Zaha Hadid Architects’te çalışan Elif Erdine, 2010 senesinde beri yenilikçi tasarım tekniklerine odaklanan, algoritmik tasarım yöntemlerini büyük ölçekli dijital ve robotik üretim yöntemleri ile birleştiren çeşitli AA Visiting School programlarını yönetmektedir (AA Summer DLAB, AA İstanbul Visiting School). 2010-2015 yılları arasında “Generative Processes in Tower Design: Algorithms for the İntegration of Tower Subsystems” Doktora tezini Architectural Association’da tamamlamıştır. Araştırma alanları, karmaşıklık teorisi, biyomimikri, robotik tasarım ve üretim süreçleri ile çoklu ölçekli tasarım yöntemlerini kapsamaktadır. Tasarım ve araştırma çalışmalarını eCAADe, CAAD Futures, SimAUD, ACADIA, Design Studies gibi saygın konferanslar ve mimari yayın organlarında sunmaktadır.