Emre Arolat, Londra Mimarlık Festivali’nde “İstanbul Londralaşıyor mu?” Diye Soracak!

Emre Arolat, dünyanın en önemli mimarlık etkinliklerinden olan Londra Mimarlık Festivali'nde, 6 Temmuz 2012 Cuma saat 17:30'da The Hub: King's Cross'da "Is Istanbul On The Way of Londonisation?" başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

Moderatörlüğünü WAF (World Architectural Forum) Başkanı ve Ağa Han Komitesi eski Başkanı Prof. Dr. Süha Özkan’ın üstleneceği etkinlikte Arolat, İstanbul’un güncel muhafazakar-neoliberal politikalar altındaki hızlı kentsel gelişimi ile Londra’nın 80’li yıllarda geçirdiği dönüşümü karşılaştırarak İstanbul’un bugün içinde bulunduğu süreçte mimarlığın rolünü sorgulayacak. Dünyaca ünlü mimarlık kuramcısı Charles Jencks’in konu hakkındaki değerlendirmesi ile devam edecek olan etkinlik; Süha Özkan, Charles Jencks ve Emre Arolat’ın gerçekleştireceği panelle son bulacak.

Etkinlik programı hakkında:

17:30 Emre Arolat
18:20 Prof. Charles Jencks
18:50 Prof. Süha Özkan moderatörlüğünde Panel
19:30 Soru – Cevap
20:30 Kokteyl

23 Haziran – 23 Eylül tarihleri arasında Londra’da gerçekleşecek olan International Design and Architecture Showcase kapsamında gerçekleşecek olan London Festival of Architecture 2012 geniş çaplı uluslararası yetkinliği sahip. 25 Haziran – 8 Temmuz arasında Londra’nın değişik bölgelerinde sergiler, paneller, konuşmalar gibi çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Festival, RIBA, Architecture Foundation, British Council ve New London Architecture gibi İngiltere’nin Mimarlık alanındaki önde gelen kurumları tarafından iki yılda bir düzenleniyor. Festivalin üçüncü ve son haftasonu olan 6-7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek etkinlikleri de Kings Cross bölgesinde yoğunlaşıyor.

Etkinliğin gerçekleşeceği The Hub: King’s Cross, sosyal girişimciler tarafından kurulmuş olan, uluslararası arenada 25 ayrı şehirde şubeye sahip etkinlik mekanları olan The Hub bünyesinde, özel tasarımıyla dikkat çeken bir çalışma/toplanma/buluşma mekanı.

Etiketler

Bir yanıt yazın