Ergün Mimarlık, “Tasarım Merkezi” Oldu

Ergün Mimarlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen “Tasarım Merkezi” unvanını almaya hak kazandı.

Kurulduğu yıldan itibaren farklı ölçeklerde konut, iş merkezi, alışveriş merkezi, hastane, sosyal ve kültürel tesisler gibi geniş bir yelpazede mimarlık ve iç mimarlık hizmeti veren Ergün Mimarlık Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından özel sektör oyuncularının, tasarım yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması ve teşviki için yayınladığı kanun kapsamında “Tasarım Merkezi” olmaya hak kazandı.

Mermerler Plaza, Nida Kule Göztepe, Nidapark Beşiktaş, Palladium Antakya, Pendik Cebeci Residences, 3S Firuze Konakları Satış Ofisi yapılarının proje sahipliği ve European Property Awards, World Architecture Community Awards, Sign Of The City Ödülleri ve Arkitera Mimarlık Yıllığı Seçkileri gibi ulusal ve uluslararası bir çok platformda ödül sahibi Ergün Mimarlık’ın tasarım merkezi unvanı almasına istinaden Ortak Y. Mimar Eser Ergün “Kurulduğumuz günden beri sahip olduğumuz mimarlık bakış açısı bağlamımızı, geleceğin ileri teknoloji içeren ürün & hizmetlerinin bir parçası ile birleştirmenin öneminin farkındayız. Bu sebeple Ergün Mimarlık olarak ülkemize ve uluslararası sektördeki sorumluluklarımızı önemsiyor, bu doğrultuda çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz. Biz işimizi ayrı departmanlarla yönetmek yerine, kolektif bir zihinle bakarken, birlikte eğitimlerimizi artırmak, donanımımızı gelecek vizyonu ile şekillendirmek adına çeşitli faaliyetler yürütmeye devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı. Ayrıca Ergün Mimarlık’ın Building Information Modeling – Yapı Bilgi Modeli (BIM) sisteminde hazırladığı son proje, yapı sürecindeki tüm paydaşları ortak bilgi platformunda buluşturarak daha verimli ve etkin şekilde beraber çalışmalarını sağlamıştı. Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından İstanbul – Kağıthane’de gerçekleştirilen Nidapark Ayyıldız projesinin süreçlerini örneklendiren Ergün, “BIM sürecine geçiş, önemli bir adım. Özellikle eğitimler, yazılım alımları, ofis içi donanımsal iyileştirme süreci, ofis içi arşivlendirme, isimlendirme sistemleri gibi aşamalar neticesinde ofis standartları el kitabını hazırladık. Bu gibi gelişmeler ekipçe gelişimlerimiz ve Tasarım Merkezi olma unvanımızı şirketimiz, sektör ve ülkemiz için faydaya dönüştürecek” dedi. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ağustos 2016’dan bu yana uygulanan “Tasarım Merkezleri” teşviği, özel sektörde, tasarım yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için ürün veya ürünlerin işlevselliğini artırma, geliştirme, iyileştirme ve farklılaştırmaya yönelik yenilikçi faaliyetlerin artırılması, tasarım personeli ve nitelikli işgücü istihdamının iyileştirilmesini desteklemek amacıyla 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanunu olarak yayımlamıştır. Bakanlığın teşvikleri ile beklenti, Ar-Ge çalışmalarının Türkiye ekonomisine katma değer yaratacak, uluslararası pazarda rekabet gücünü artıracak ileri teknoloji içeren ürünler olarak dönmesidir.

Etiketler

Bir yanıt yazın