Erzurum’da Yılların Hayali Gerçek Oluyor

Şehitler Mahallesi'ndeki sosyal konut üretimi son sürat devam ediyor. Yıllardır mahallelinin hayallerini süsleyen 'kentsel dönüşüm projesi' büyükşehir belediyesi sayesinde gerçeğe dönüşüyor.

Şehitler Mahallesi’nde yıllardır hayalleri süsleyen ‘Gecekondu Islah Projesi’, Büyükşehir Belediyesi sayesinde gerçeğe dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu bölgede yürüteceği kentsel dönüşüm projesinin önemli bir adımı olan ‘Sosyal Konutlar’ın yapımını büyük bir hızla sürdürüyor. Çalışmaların hafta sonunda bile devam ettiği sosyal konutlar, mahalle sakinlerini bile heyecanlandırırken, Büyükşehir Belediyesi Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta toplam 128 daireden oluşan 3 blok inşa edecek.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye ilçesine bağlı Şehitler Mahallesi’nde başlattığı ‘Kentsel Dönüşüm’ seferberliğini son sürat devam ettiriyor. Bölgenin kamulaştırılarak modern konutlar inşa edilmesi sürecinde önemli bir aşama olan sosyal konutların yapımını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, toplam 128 daireden oluşacak projeyi yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehrin birçok noktasında aynı anda yürütülen kentsel dönüşüm uygulamalarına hız verdiklerini söyledi. Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu bölgelerden birisi olan Şehitler Mahallesi’nde ‘Sosyal Konut’ seferberliği başlattıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, projenin hayata geçirilmesine yönelik en önemli adımlardan birisi olan sosyal konutların hızla yükseldiklerini ifade etti. Küçükler, Şehitler Mahallesi’nde ilk etapta 128 sosyal konut inşa edileceğinin altını çizerek, yapım çalışmalarının büyük bir hızla sürdürüldüğünü dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Şehitler ve Dağ mahallelerinin, gecekondu yoğunluğu bakımından Erzurum’un en sıkıntılı bölgeleri olduğuna dikkati çekerek, ‘Biz bu bölgelerde yaşayan değerli hemşehrilerimize bir söz vermiştik. Buralarda kamulaştırma yaparak, gecekondu ıslahını mümkün hale getirecek ve modern bir yapılaşmayı sağlayacaktık. Bunun için de en önemli adımlardan birisini geçen yıl attık. Şehitler Mahallesi’nde sosyal konutlar inşa edilmesi yönündeki bu adımımız, gelecek yıllarda bahse konu bölgelerimizi Erzurum’un incisi haline getirecek.’ diye konuştu.

Başkan Küçükler, Şehitler ve Dağ mahallelerinde yıllardan beridir gecekondu ıslah hayalinin kurulduğunu anımsatarak, ‘Bu bölgelerimizde 1994 yılından bu yana modern konutların inşa edilmesi gündemde. O yıllarda hazırlanan projeler, bir türlü hayata geçirilememiş, bölge insanımız umutsuzca da olsa bir bekleyişe terk edilmişti. Büyükşehir Belediyesi olarak, buralarda yaşayan değerli hemşehrilerimizin bu rüyasını biz gerçeğe dönüştürüyoruz. Sosyal konutlarımızı yılsonuna kadar tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz’ dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın