Eski Bir Barselona Evinin Betondan Kopyası: Villain House

Architecture Office Claudia Raurell, Barselona'daki eski bir evin yerine onun orijinal ayak izlerini takip eden yeni bir ev tasarladı.

Architecture Office Claudia Raurell, eski yapının kurtarılabilir durumdaki tek parçası olan cephesini korumuş. Orijinal binanın ayak izine neredeyse birebir uyan yeni yapı, saman renginde bir cepheye sahip.

Barselona’daki Montjuic’in kuzey yamacında yer alan ev, her iki tarafı soluk pembe tonlarında duvarlarla çevrili yamuk biçimli bir arazide yer alıyor.

Eski ve yeni yapı arasındaki farklardan biri, mevcut toprak tonlarındaki cephe ile ona paralel uzanan yeni bir cam duvar arasında zemin katta bir boşluk eklenmesi.

Bu, dışarıdaki sokaktan korunaklı, zemini ve duvarları soluk pişmiş toprak renkli fayanslarla kaplı bir ön avlu oluşturuyor.

Yüksek duvarlı avlu, iç mekan sıcaklıklarını düzenlemeye yardımcı olan rahat bir açık hava yaşam alanı ve giriş alanı olarak tasarlanmış.

Evin yeni cepheleri, derin metal çerçevelerin içine yerleştirilmiş büyük cam panellerle delinerek aydınlık bir iç mekan yaratılmasına yardımcı oluyor.

İçeride, açık planlı bir mutfak, oturma ve yemek alanı zemin katın yarısını kaplıyor ve uzun bir metal adaya sahip. Bu adanın yanında, birkaç basamak ile inilen oturma odası ve beton tabanlı yerleşik bir kanepe bulunuyor.

İç mekanda, mimarlık ofisi, açıkta kalan beton bloklar, kirişler, dokulu zeminler ve tavanlarla birlikte soluk gri bir renk paleti tercih etmiş ve mekan ahşap vurgularla ısıtılmış.

Zemin katın diğer tarafında bir yatak odası ve banyo bulunuyor. Monolitik bir küvet ön tarafta, üzerine gölgeler düşüren cam cepheye yaslanıyor. Bir tarafında metal duvar ünitesi bulunan uzun bir lavabo alanı uzanıyor.

Ana yatak odası diğer alanlardan nötr bir tavandan zemine perdeyle ayrılmış, doğal ışığı en üst düzeye çıkarmak içinse geniş camlar yerleştirilmiş.

Yukarıda, birinci katın yarısı kadar bir misafir odası ve küçük bir stüdyo bulunuyor. Çatı terası diğer hacmin yarısını kaplıyor ve ön verandadan metal bir spiral merdivenle erişiliyor.

Evin her iki katında da nervürlü beton duvarlar ve tavandan zemine perdeler, ekstra alan yanılsaması yaratan aynalara ek olarak açık planlı iç mekanlara canlılık katıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın