Eski Usül Çini Karolarla Kompozisyon Size Ait

Laselva Studio'nun Mosaics Marti için hazırladığı "Atlas" serisiyle, eski teknoloji kullanılarak tamamen özelleştirilebilir, modüler çini karolar üretiliyor.

Kullanıcılar Laselva’nın skalasından renk ve kombinasyona karar verdikten sonra karolar Barselona’da Mosaics Marti’de elle üretiliyor. 

Mosaics Marti, Pere ve Albert Marti’nin dedesi tarafından 1913 yılında kurulmuş bir şirket. 1988’den bu yana da Pere ve Albert kardeşler, eskiden üretilmiş malzemelerin kalite ve güzelliğine ulaşabilmek için bu eski modernist kalıpların tamiri ve yeniden kullanıma sokulması için çaba harcıyorlar. 

“Atlas” çini üretimine tabi tutuluyor. Birinci tabaka beyaz çimento, mermer kumu ve doğal pigmentlerin bir kalıpta karıştırılması ve en üst yüzeydeki desenin elde edilmesiyle oluşturuluyor. İkinci tabaka ise çimento içerirken üçüncü tabaka kumdan meydana geliyor. Preslendiğinde alttaki katmanlar üst katmandaki fazla suyu emiyor. Yapısı nedeniyle modüller doğal yollarla sertleşmeye bırakılıyor ve iç mekanda kullanılabiliyor. İstediğiniz deseni elde etmek de size kalmış. İster karolardan bir kompozisyon yaratın, isterseniz rasgele dizin, size kalmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın