Eski ve Yeninin Uyumu

San Francisco'nun Mission Bölgesi'nde bulunan, Ryan Leidner Architecture tarafından tasarlanan Harrison St. Evi, genç bir aile için yeni inşa edilmiş iki katlı bir yapı ve yenilenmiş eski bir binanın birleştirilmesiyle oluşan iki bölümlü bir mesken olarak tasarlandı.

Tasarımcılar, proje arsasında terk edilmiş durumda olan 19. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilmiş eski binayı korumayı ve evin ayrılmaz bir parçası olarak yenilemeyi tercih etmişler.

Bahçe, ev sahiplerinin dış mekana olan ilgisi de göz önüne alınarak evin merkezi ve iki binanın zemin katının bir uzantısı olarak tasarlanmış.

Yeni bina, alt katta bir garaj, oturma odasıyla birleşen açık ve geniş bir mutfak ile üst katta yatak odalarını barındıran kompakt beyaz bir küp şeklinde tasarlanmış.

Bağlamsal ipuçlarından yola çıkan cephe, öndeki eski evde ve mahallenin her yerinde görülen geleneksel, yatay dış cephe kaplamasını yansıtırken, aynı zamanda ölçek ve malzemenin eğlenceli bir yorumunu sunacak şekilde inşa edilmiş.

Avlunun karşısında, ailenin sosyal yaşamına uyum sağlayacak şekilde yeniden tasarlanan eski bina, geniş bir yaşam alanı, saunalı bir banyo ve açık küvetten oluşuyor.

Eski binanın dış kabuğu ve iç ahşap yapısı olmak üzere orijinal kimliği korunurken yeni bina ile daha fazla tutarlılık yaratmak için kapılar ve pencereler ile iç yüzeyler değiştirilmiş.

Projenin önemli amaçlarında biri de mahallede halka açık bir yeşil alan sağlamak olmuş. Evin bahçesinin önündeki çit kaldırılmış ve bahçe sokaktaki kaldırıma kadar uzatılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın