Esnafın Seçtiği Tasarım Havra Sokağı’nda

İzmir Akdeniz Akademisi Tasarıma Çağrı Programı kapsamında 3 Mayıs 2016 tarihinde başlayan "Havra Sokağı'nı Tasarımla Buluşturma Projesi" Havra Sokağı'nda esnafın seçtiği, deneme niteliğinde bir üst örtü ve aydınlatma uygulamasıyla tamamlandı.

Proje, İzmir Akdeniz Akademisi koordinatörlüğünde İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği, İBB İzmir Tarih Proje Merkezi/Tasarım Atölyesi, Konak Belediyesi, KA Katılım Atölyeleri ve Tasarım Koop. işbirliğinde düzenlendi.

Proje kapsamında Havra Sokağı’nda esnafla 4 katılımcı atölye çalışması ve çeşitli kurumların ve akademisyenlerin katılımıyla 4 çerçeve toplantısı yapıldı. Proje, “Esnaf ile birlikte tasarım ve uygulama etkinlikleri”;”Katılımlı Tasarım Atölyeleri” ve “Katılımlı Uygulama Atölyeleri” olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi. Havra Sokağı’nın güncel mekânsal sorunlarına, katılımcı yöntemlerle çözüm önerileri geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında sokaktaki altyapı, üstyapı, temizlik, atık yönetimi, yakındaki otobüs durağı yeri, ziyaretçi trafiği, tanıtım gibi güncel sorunlara da çözümler arandı; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin ilgili birimleri, diğer ilgili kişiler bir araya geldi, bu konudaki süreçleri çözümlemeye ve hızlandırmaya yönelik adımlar atıldı.

Geçtiğimiz günlerde Kemeraltı Havra Sokağı esnafının önerileri, tasarımcı ve mimarlar tarafından değerlendirilerek, birlikte kararlaştırılan tasarım öğelerinin üretimi yapıldı ve 3 Ekim 2016 günü esnafın seçtiği üst örtü ve aydınlatmaların prototip uygulaması yapıldı. Tüm sokağa uygulama yapılabilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın