Estudio ACTA Tarafından Yenilenen “Plaza De La Merced”

Estudio ACTA, Huelva şehrinde bulunan Plaza De La Merced'i tekrardan ele alarak ve yayalara uygun hale getirdi. Huelva Belediye Meclisi, kentsel alanların yenilmesi ve bu alanların kentlinin değişen yaşam standartlarına adapte olması üzerine çalışıyor.

Fotoğraflar: Fernando Alda

Huelva Katedrali’nin bulunduğu , B.I.C (Bien de Interes Cultural/ Kültürel Önem Taşıyan Alan) olarak kabul edilen kamusal alana en son müdahale 19. yüzyılın ortalarında yapılmış. Proje ile bu müdahalenin yol açtığı sorunları çözmek ve alanı günümüz standartlarına getirmek amaçlanıyor. Projenin hayata geçirilmesi ile bulunduğu bölgenin daha haraketli kılınması hedeflenmiş.

Estudio ACTA tarafından yenilenen Plaza de la Merced meydanı, kentte günlük yaşamın izlerinin yoğun olarak gözlemlendiği merkezi bir alan etrafında düzenlenmiş. Meydan, fiziksel ve görsel bağlamda birbiriyle ilişkili, katedral ve üniversitenin arka planda fon oluşturduğu alanlardan oluşuyor.

Proje, meydanı çevreleyen sokaklardan üçünün yayalaştırılması sonucu alanın sürekli ve erişilebilir kılınmasını hedefliyor. Sonuçta, nesnelerden arınmış, katedral ve üniversitenin cephelerini arka planda görsel olarak kullanarak oluşturulmuş büyük bir meydan elde ediliyor. Yağmur suyunun toplanması için kurulan hat ve yüzeyde kullanılan drenaj sistemleriyle kentin nehir ve denizcilik karakterini tekrar akıllara geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın