Foster+Partners imzalı Apple Store Kuala Lumpur’da Açıldı

Foster + Partners, Apple'ın Kuala Lumpur'daki ilk mağazası için kubbeli bir yer altı mağazası tasarladı.

Apple The Exchange TRX adlı mağaza, bir alışveriş merkezinin yanında yer alıyor ve çevredeki bir park ile alışveriş merkezi arasında geçiş alanı işlevi görüyor. Foster + Partners’ın bu yaklaşımı, hem işlevsel hem de estetik açıdan dikkat çekici bir mekan oluşturmayı amaçlıyor.

Foster + Partners, mağazanın yer üstünden görülebilen tek kısmı olan cam bir duvarın üzerine kubbeli bir çatı ekledi. Kare tabanlı kubbe, belirli açılardan geleneksel yuvarlak bir kubbe gibi görünmesi için tasarlandı ve mağazayı gün ışığından korumak amacıyla panjurlarla kaplandı.

Tasarım ekibi, “26,5 x 26,5 metre boyutlarındaki çatı, tabandan en tepeye doğru kare ve yuvarlak geometriler arasında akışkan geçişler yapıyor” diye açıklıyor. Ardından şu eklemeyi yapıyor: “Çatı alt seviyelerde daha katı görünürken, mağaza içinde yukarı çıkıldıkça daha geçirgen hale geliyor.”

Çatının altında yer alan mağaza, etrafı galeri boşluklarıyla çevrili büyük bir atriyumu merkez alarak düzenlendi. Markanın ürünleri ve gösterimleri için bir sergi alanı bu büyük açıklıkta bulunurken, ürünlerin sergilendiği diğer ek alanlar alt katta yer alıyor. Katlar, kuvars ve camdan yapılmış bir merdivenle bağlanıyor ve en alt seviyede alışveriş merkezinden erişilebilen bir giriş daha bulunuyor.

Foster + Partners’tan Stefan Behling, ‘Manzara üzerinde süzülen katmanlı çatısıyla proje, şehrin canlılığını yakalıyor’ diyor. ‘Galeriler ve yollar, doğal çevrenin muhteşem manzaralarını sunarken, mağazanın farklı seviyelerinde beklenmedik görüş açıları sağlıyor’ diye devam ediyor. “Mağazanın görkemli iç mekanı, Apple’ın yenilikçi ürünlerini sergiliyor ve ışık ve gölgenin kutlamasıyla insanların moralini yükseltmeyi amaçlıyor.”

Etiketler

Bir yanıt yazın