Frank Lloyd Wright Tasarımı Tiyatro Binasını Diller Scofidio + Renfro Yeniliyor

Diller Scofidio + Renfro, Frank Lloyd Wright tarafından inşa edilen tek tiyatro binası olan Dallas'taki Kalita Humphreys Tiyatrosu'nun yenileyecek.

1959’da Dallas Theater Center (DTC) için inşa edilen Kalita Humphreys Tiyatrosu, Wright’ın son projelerinden biri ve tiyatro tasarımında, hem sanatçılar hem de izleyiciler açısından, tarihi bir dönüm noktası olarak görülüyor. Diller Scofidio + Renfro’nun yöneticilerinden olan Charles Renfro, kentin en görmezden gelinen yapılarından biri olan tiyatro binasına hakkettiği değeri yeniden vereceklerini açıkladı.

Mevcut Kalita Humphreys Tiyatrosu, düz çatılı, alçak ve merkezi silindirik iki farklı hacimden oluşan heykelsi bir yapı.

Mevcut yapıdaki tadilatlar, projenin bir parçası olarak döner tiyatro sahnesinin restore edilmesini içeriyor. Tiyatro’nun kapsamını genişletmek için alanda daha küçük binalar da inşa edilecek.

Diller Scofidio + Renfro ayrıca tiyatro çevresindeki peyzajını arazinin çevresindeki Katy Trail, Dean Park gibi rekreasyon alanları ve Uptown, Turtle Creek, Oak Lawn Mahalleleri’ne bağlamak için bir de masterplan geliştirecek. Masterplana nihai onayı Dallas Kent Konseyi verecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın