Frank Lloyd Wright’ın Kurtuluşu 3D Printerlara mı Bağlı?

Mimarın Florida'da bulunan ve bilinen en büyük araziye sahip yapısı Child of the Sun'ın restorasyonu için 3D printer ile üretilmiş materyaller kullanılıyor.

1938-1941 yılları arasında öğrenciler tarafından tasarlanan, 46 farklı biçimde olmak üzere toplam 6.000 bloktan oluşan, ve öğrenciler tarafından inşaa edilen, Annie Pfeiffer Chapel olarak da bilinen yapı tortulu bir kaya ve beton karışımından oluşmakta. Bu özel yapım süreci yapının bir mücevher kutusu olarak görülmesinin sebeplerinden biri.

Ayrıca Wright’ın tasarım esnasında “bir bina değil bir toplum inşaa etmek” istediğini belirtmesi de yapıyı özel kılan sebepler arasında.

Fakat ne yazıkki tuğlalar hava koşullarından zarar gördü ve yeniden el işçiliği ile üretimi maliyet sebebi ile mümkün değildi. Ta ki 3D printer üretilene dek.

Florida Division of Historical Resources’dan alınan yaklaşık 50,000 Dolar ile başlatılan 3D üretim çalışması ile parçaların restaorasyonu ve üretimi sürecine girildi.

Restorasyon alanına da başka bir boyut getiren çalışma aynı zamanda ünlü mimarın eserine birebir uygun parçaların üretilecek olması ile de Wright severlerin yüzünü güldürdü.

Mesick Cohen Wilson Baker Architects’in yürüttüğü çalışmanın 12 ay sürmesi bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın