Fransa’da Kerpiç Tuğlalardan Bir Apartman Binası

TOA architectes associés, Bagneux'taki Victor Hugo ekolojik bölgesinin merkezinde kerpiç tuğlalarla yapılmış bir apartman binası tasarladı. Bu proje, sonsuz bir refah ve sağlık kaynağı olan toprakla yeniden bağlantı kurarak mimaride olasılıkların alanını genişletiyor.

Mimari Karakter

Katmanlı toprak tabakalarının üst üste binmesi gibi gözüken bu 42 birimlik binanın benzersiz kerpiç tuğla cepheleri, dış koridorlar için bir çeşit arka plan oluşturuyor.

Bu dış koridor ve balkonlar, tüm dairelerin çift cepheye sahip olmasını sağlarken aynı zamanda kerpiç cepheleri kötü hava koşullarından koruyarak planın tipolojisini belirliyor. Dubleks çatı katlarında ise daha geniş teraslar bulunuyor.

Yaya yolu ve ortak bahçe arasında kalan tüm daireler, yeşilliklerle ve sakin bir ev ortamıyla karakterize edilen açık alanlara yönlendiriliyor.

Çevresel Performans

Proje, malzeme seçimi ve inşaat süreçleri ile birlikte konut mimarisi açısından sürdürülebilir bir yaklaşıma dayanıyor.

Düşük karbon yaklaşımı için bir model olarak tasarlanan bu yapı, geri dönüşümlü bir malzeme olan kerpiç tuğlalarla inşa edildi. Burada kullanılan toprak tuğlalar, mekanizasyonun minimumda tutulduğu ve açık hava kurutma sürecinin kullanıldığı Dewulf Tuğla Fabrikası’ndan geliyor. Yerel toprağın kullanıldığı bu basit süreç, karbon ayak izini önemli ölçüde azaltıyor.

Dairelerde çift cepheli düzen doğal olarak doğu-batı havalandırmasını teşvik ediyor, bu da enerji tüketen havalandırma sistemlerine bağımlılığı azaltıyor. Toprak yapı, sıcaklığı etkili bir şekilde düzenlerken nem dengesini optimal bir şekilde koruyor. Böylece önemli termal ve hidrotermal avantajlar sunuluyor ve bina sakinlerinin konforu artıyor.

Sosyal Yaklaşım

Projedeki ham toprak seçimi, betondan daha pahalı olan bu malzemenin demokratikleşmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. Tasarım ekibi bu yaklaşımı şöyle anlatıyor: “Çağdaş mimari bağlamında, bu konuda farkındalığı artırmak, yetkililer, inşaat işçileri ve gelecekteki alıcılar gibi tüm paydaşlar arasında önemliydi. Rehberliğimiz, bu doğal kaynağın kullanımı sürecine dahil olan herkesi güvence altına alarak projeye destek vermelerini sağladı.”

Etiketler

Bir yanıt yazın