Fransız Sanatçı Dominique Ehrhard’ın Benzersiz 3 Boyutlu, Hareketli Kitapları

Fransız ressam ve tasarımcı Dominique Ehrhard 3 boyutlu hareketli kitaplarıyla tanınıyor.

Bir ressam olan ve  aynı zamanda masa oyunları ile boyama kitapları da tasarlayan Dominique Ehrhard çok yönlü bir sanatçı. Mimari, tasarım ve kitaplar konusunda tutkulu olan Ehrhard, büyük ilgi gören 3 boyutlu hareketli kitaplarıyla da tanınıyor.

Ehrhard tarafından tasarlanan hareketli kitaplar içerisinde;  Paris’in ikonik yapılarını ele aldığı “Paris Pop-up”, 19. ve 20.yüzyılın öne çıkan 10 sandalye modelini okuyucularla paylaştığı “10 Chairs” ve  20. yüzyıla damgasını vurmuş beş evin minyatürleştirilmiş kağıt modellerini tasarladığı “5 Houses” dikkati çekenlerden bazıları.

Paris Pop Up

Dominique Ehrhard tarafından yayınlanan kitapta Paris’in en güzel anıtlarını üç boyutlu olarak gözler önüne seriliyor. Her bir anıt yapı, anekdotlar veya bilinmeyen gerçeklerle süslenmiş. Kitabın içerisinde; Arc de Triomphe, Eiffel Kulesi,  Hôtel des Invalides, Louvre,  Notre-Dame de Paris, Place des Vosges, Centre Pompidou ile  Le Sacré-cœur okuyucularka buluşturulmuş.

10 Chairs

Bu küçük 3 boyutlu kitapta Thonet’in 1880 yılında tasarladığı  Rocking Chair No.10, Mendini’nin tasarladığı Proust Armchair, Corbusier imzalı LC2 Armchair gibi on dokuzuncu ve yirminci yüzyılın 10 ikonik sandalyesi Ehrhard tarafından yeniden yorumlanmış.

Other 10 Chairs

10 Chairs’in elde ettiği büyük başarı üzerine Ehrhard aynı format ve sunumla, bu kez yirminci ve yirmi birinci yüzyıldan yeni ikonik sandalyeleri yeniden yorumlamış.  Bu kitapta Joseph Hoffmann, Alexander Rodtchenko, Lilly Reich & Ludwig Mies van der Rohe gibi isimlerin tasarımlarına yer verilmiş.

5 Houses

Paris Pop Up’ kitabında anıtları ve 10 sandalye serilerinde tasarımı ele aldıktan sonra, Dominique Ehrhard bu kez mimari sevgisini öne çıkarmış. İtalyan tarzı bu büyük kitapta, 20. yüzyıla damgasını vurmuş beş evin minyatürleştirilmiş 3 boyutlu kağıt modelleri sunulmuş.  Ayrıca kitapta her bir mimarın biyografisine de yer verilmiş. Kitapta  Gerrit Thomas Rietveld’in Maison Schröder’i, Le Corbusier ve  Pierre Jeanneret tarafından tasarlanan Villa Savoye, Robert Mallet-Stevens’ın Villa Cavrois’ı, Charles ve  Ray Eames imzalı Case Study House N° 8 ile Shigeru Ban’ın Paper House’u Ehrhard tarafından okuyucularla buluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın