GAD Vakfı, Türkiye'de yar alan mimarlık ve inşaat sektörü temsilcileri, akademik, endüstri ve devlet arasındaki stratejik ortaklıklar birleşiminde; kademeli olarak uzun vadeli bir program başlattı.
GAD Vakfı tarafından geliştirilen program, temel olarak robotik ve dijital tasarım bağlamında tasarım ve yapım yeteneklerini arttırmayı hedefliyor.
Dünyanın en büyük otomasyon ürünleri ve hizmetleri üreticisi ile stratejik bir ortaklık başlatan GAD Vakfı; FANUC tarafından İstanbul tesislerinde verilen atölye çalışmasına dahil oldu.
GAD Vakfı ve GAD ekibi, FANUC’un fabrika otomasyonu ve endüstriyel robot teknolojisinde kullanılan CNC makineleri ve robotlara dair uygulamalı eğitim gördü. Bununla birlikte, gelecek yıl tasarım ve yapım sürecinde robotik uygulamak için programlar geliştirmek üzere FANUC, GAD Vakfı ile birlikte çalışacaklar.
İstanbul devlet kurumunun bir ajansı olan İstanbul Kalkınma Ajansı’na bir Tasarım ve İnşaat Teknolojisi Laboratuvarı geliştirilmesi için ayrıntılı bir proje hibe sunmasının ardından; projenin, GAD Vakfı ortaklığında gerçekleşmesine karar verildi. İstanbul Teknik Üniversitesi ile iş birliği içinde geliştirilecek olan laboratuvarın; mimarlık ve inşaat sektörlerine açık, tam kapsamlı bir üretim tesisi olması hedefleniyor
GAD Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Türkiye genelinde üniversite öğrencileri için robotik yapıda temel yeteneklere odaklanan bir dizi atölye çalışması düzenlenecek. 2018 yaz sezonunda ilk kez gerçekleşecek olan bu atölye çalışmasının içeriği, çimento blokları ve tuğlalarda bir dizi duvarın robot üretimiyle inşasını hedefliyor. Bu deneysel duvar üretimleri, bir bina içinde farklı uygulamalar sırasında yerinde hızlı bir şekilde inşa edilmesi sürecine alternatif bir yöntem oluşturmayı amaçlıyor