Geleceğin Kenti Geçmişi Besleyebilir mi?

MVRDV Pekin'in Hutong bölgesi için gelecek tasvirlerinde bulundu.

Pekin Tasarım Haftası 2015 kapsamında Hutong bölgesi ile ilgili araştırmalarını ortaya koyan ekip, bölgenin yoğunluğuna vurgu yapan projeleri ve gelecek kentleri için sundukları çözümler ile dikkat çekti.

“Günümüz kentsel yaşamında nasıl sağlıklı ve mutlu olabiliriz? Kentlerimizi temiz hava, enerji ve besin ile nasıl büyütebilir genişletebilir ve bunu kendi yaşantımıza aktarabiliriz? Bu mümkün mü?” soruları üzerinde yoğunlaşan MVRDV, bölge için bir masterplan hazırladı.

Mevcut yapılaşmaya saygılı bir gelişme öneren planın “geçmişin ve geleceğin” ihtiyaçlarına cevap vereceğine vurgu yapılıyor. Geleceğin kentlerinin bugünün kentleri ile barışık yaşamasının yollarını arayan projede “Yeni Hutong” nasıl bir yer olmalı sorusuna cevaben ekip; “farklılıkları barındıran, tarihi aynı zamanda yoğun bir yapılaşmayı sürdürebilen olarak” olarak tabir ediyor.


Proje film olarak sunulmakta. Aynı zamanda kitap olarak da basıma girecek. MVRDV ekibinin kurucularından Winy Mass ise The Next Hutong ve daha fazla projesini anlatmak üzere 8 Ekim Perşembe T Buluşmaları kapsamında İstanbul’da.

Konferansa ücretsiz kayıt olmayı unutmayın!

Etiketler

Bir yanıt yazın