Düsseldorf merkezli bir firma olan Urselmann Interior, kendi ofis iç mekanlarını biyoçözünür, geri dönüştürülebilir veya ileri dönüşüm malzemeler kullanarak yeniledi.
Urselmann Interior, Düsseldorf’taki “döngüsel” işyerini yalnızca geri dönüştürülmüş, ileri dönüşüm veya biyoçözünür malzemeler kullanacak şekilde yeniledi.
Mevcut ahşap ve terrazzo zeminlerin yanı sıra kaynak verimli inşaat malzemesi platformu Concular’dan satın alınan ısıtıcılar yenileme boyunca korunmuş. Kil boyalı duvarlara sahip, hem ortak çalışma alanı hem de showroom olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanan tek katlı ofis, bir ana çalışma alanı, mutfak ve toplantı odası olarak ikiye ayrılıyor.
Basit mutfak dolapları, sağlam bir ahşap çerçeve üzerine yapıştırıcı kullanılmadan inşa edilmiş ve yapının tamamen demonte olmasına izin verilmiş. Çerçeve, Kvadrat’ın Really koleksiyonundan geri dönüştürülmüş kumaş şeritlerden yapılmış panellerle tamamlanmış. Duvarları için kağıt çamuru ve karton atıklardan yapılmış selüloz bazlı bir malzeme olan Honext duvar kaplamasını kullanmış.
Benzer şekilde yapıştırıcı kullanılmadan inşa edilen tavan, yakınlardaki Krefeld şehrinden elde edilen kavak ağacından yapılmış. Ofisin iç tasarımı nötr, minimal renk ve malzeme paletlerinin yanı sıra titizlikle düzenlenmiş saksı bitkileri ve kitap kümelerine sahip.
“Tasarım ilkelerimiz, malzemelerin ve besin maddelerinin döngüler halinde güvenli ve potansiyel olarak sonsuz dolaşımını savunan ‘cradle to cradle’ düşüncesinden ilham alıyor.”
Proje yöneticisi Lisa Theißen