Geri Dönüştürülen Malzemeler ile İnşa Edilen Ev

Geri Dönüştürülen Malzemeler ile İnşa Edilen Ev

Belçika'daki iki binanın arasına yerleştirilen Dailly adlı evi inşasında bir depodan sökülerek elde edilen malzemeler kullanılmış.

Dailly, iki avlu etrafında düzenlenmiş ve geri dönüştürülmüş malzemelerle dolu renkli alanlara sahip bir ev.

Dailly’nin dış cephesi minimal tutulmuş, büyük pencereler… Yeşil kiremit bölümleri ve tuğla işçiliği ile canlandırılmış beyaza boyanmış duvarlardan oluşuyor. İç mekânda Mamout, projenin bir parçası olarak sökülen yapının deposundan temin edilen tuğla ve çelik gibi geri dönüştürülmüş malzemelerin bir paletini sergilemeyi amaçlıyor.

Dailly’nin zemin katında çift kat yükseklikte bir oturma odası bulunuyor ve arka bahçeye bakan katlanabilir cam kapılardan oluşan bir duvarla sınırlanan yarı açık bir yemek alanı yer alıyor. Geniş bir beton kemer, parlak mermer zemin ve yansıtıcı bir metal ada içeren bir mutfağın girişi olarak görev yapıyor.

Mavi uzun fayanslar, duvarların alt kenarında uzanan ardıç yeşili gibi renk vurguları iç mekanın her yerine entegre edilmiş. Mutfak ve yemek alanının üzerinde, oluklu bir tavan, zemin katta kavisli geometrileri vurgulamaya yardımcı oluyor. Mutfaktan öteye, dikdörtgen bir kapı küçük bir avlunun yanında uzanan küçük bir ara mekana yol açıyor, ardından mavi ve mermer vurgularla dekore edilmiş geniş, çift yükseklikli oturma odasına açılıyor.

Dailly’nin oturma odasının üzerinde eğimli bir tavan yer alıyor. Tavan mavi boya ile kaplanmışken duvarlar geri dönüştürülmüş, profilli tuğlalarla kaplı. Bir çatı penceresi eğimli çatıyı delip içeri ışığı alırken geniş pencereler aracılığıyla oturma alanının her iki yanından avluya bakılıyor.

Yüksek tavanlı oturma odasının bir kenarında soluk mavi korkuluklu bir balkon bulunuyor ve buradan ana yatak odasına çıkan döner bir merdiven bulunuyor. Balkonun diğer tarafında iki yatak odası ve bir banyo bulunuyor. Dailly’nin en üst katında, eğimli bir tavanın soluk pembe boyandığı ek bir yatak odası bulunuyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın