Plastik atık sorunuyla mücadele ederken aynı zamanda eğitim, düşünme ve bilgi için bir alan yaratmayı amaçlayan Hassell, Nagami ve to.org, geri dönüştürülmüş plastikten halka açık bir pavyon tasarladı.
Hassell, insanların malzeme atıkları hakkında konuşmaları ve teknolojinin gezegenin sorunlarını çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini düşünmeleri için buluşma noktası görevi görecek bir prototip için 3D baskı ofisi Nagami ile işbirliği yaptı.
Hassell’in tasarım başkanı Xavier De Kestelier, Nagami’nin kurucusu Manuel Jimenez Garcia ve to.org’un kurucu ortağı ve CEO’su Nachson Mimran, bu fikri ortaya atan kişiler. Bu kuruluşlar, pavyon prototipinin, malzeme israfı ve teknolojinin soruna müdahalesi hakkında yapılacak konuşmaları teşvik etmek için dünya çapında birkaç tane daha üretilmesini amaçlıyor.
“Gezegenimizde beş milyar tondan fazla plastik atığı var. 3D baskı, mimariye ve inşaata ölçeklendikçe, geri dönüştürülmüş plastiklere olan talebi büyük ölçüde artırabilir ve okyanusların ve çöplüklerin temizleme sürecini hızlandırabiliriz.”
Manuel Jimenez Garcia
3D baskı teknikleri kullanılarak yapılan pavyon, yerinde kolayca ve verimli bir şekilde taşınabilen ve monte edilebilen 24 ayrı parçadan oluşuyor. Yapı ayrıca gömme oturma alanına sahip. Yerli barınaklardan ilham alan tasarım, kanatçıklar içeren bir dış kaplama ile dramatik iklimlerle sürdürülebilir ve etkili bir şekilde başa çıkmak için yaratılmış. Soğuk yerlerde kanatçıklar karı yakalayıp izolasyon sağlarken, daha sıcak bölgelerde pasif soğutma, su toplama ve çapraz havalandırma kaynağı olarak hizmet veriyor.
“Tamamen şebekeden bağımsız olarak var olabilecek, mümkün olduğunca somutlaşmış ve operasyonel karbon ayak izi yaratmak için yerel iklim zorluklarına ve koşullarına uyum sağlayabilecek bir pavyon istedik. Bu ölçekte 3D baskının etkileri mimari için çok büyük ve uyarlanabilirliğin bu yönünü projelere uygulayabileceğimizi umuyoruz.”
Xavier De Kestelier
Geri Dönüştürülmüş Plastik Kullanılarak Tasarlanmış Bir Butik