Tommy Dykes yaşlılığın getirebileceği sağlık sorunlarına tasarım ile çözüm bulmayı hedefliyor.
Evin dışındaki hayattan kopuş, insanoğlunun yaşlılık ile önüne çıkan en büyük sorunlardan biri olarak görülüyor. Bu engelleri kaldırmayı hedefleyen Tommy Dykes doktora projesi olarak insanın ileriki yaşlarda günlük hayatını kolaylaştırabilecek tasarım çözümlerini araştırıyor.
Kullanıcı ile interaktif bir ilişki içerisinde olan Dykes’in prototipleri, güçlü arayüzleri ve meraka odaklanışları ile dikkat çekiyor. Teknolojiyi kaçınılan değil, hayatı kolaylaştıran objelere dönüştüren prototiplerden biri Google Haritaları gerçek haritaya dönüştüren ve evdeki kullanıcıyı dışarıdaki dünya ile buluşturan Papar Street uygulaması.
Projenin özellikle bunama ve demans rahatsızlıklarına sahip kimseler için önemli olacağını düşündüğünü belirten Dykes; “Eve hapsolmuş insanları, onlar için anlamlı mekanlar ile buluşturabilir,” şeklinde konuşuyor. Ayrıca kişilerin yaşadığı bulanıklığa dair çözüm olabilme ihtimalini heyecanlı bulduğunu belirtiyor.
Manyetik bir levha üzerinde konumlanmış haritalar üzerinde manyetik bir işaretleyici ile gezintiyi sağlayabiliyorsunuz. Sistemin Google Haritalar ile eşleşmesini ise iki köşede konumlanmış bobinler sağlıyor…
Ayrıca kişinin elinde durabilecek bir başka araç ile 360 derece görüntüleme imkanı da bulunuyor.
Tommy Dykes’in diğer çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.