Gözleriniz Tamamen Kapalı

“Seeing with Eyes Closed”, Hırvat sanatçı Ivana Franke tarafından, nörolog Ida Momennejad ile iş birliği içinde gerçekleştirilen kurgusal bir deney.

“Zihinsel imgelem”in ve sergiden kaynaklanan yaratıcı halisülasyonların ana temasından biri, hızı 10 hertz ila 50 hertz arasında değişen ışık hüzmelerinin önünde gözlerinizi kapatarak durmanız. Birçok farklı sanatçı, bu deneyim sonucunda edindikleri içgüdüsel imgelemlerini kağıt üzerine aktarıyor. Etkinliğe, Olafur Eliasson, Carl Michael von Hausswolff, The Indian Trio, Raqs Media Collective, bilimadamı Vittorio Gallese, Semir Zeki ve Moran Cerf gibi sanatçılar katılım gösteriyor. Sempozyuma bağlı olan kurgunun küratörlüğünün Elena Audio üstleniyor ve 54. Venedik Sanat Bienali kapsamında Illumi-nations başlığı altında gerçekleşiyor.

Katılımcılara stroskobik deneyimleri sonucu elde ettikleri imgelemlerini aktarabilmeleri için Moleskine defter verilecek. Sergi yaklaşık 6 dakika sürecek. Defterler, eğitim hakkını desteklemek adına gerçekleşecek yeni bir proje için, gönüllü bir kuruluş olan Lettera27‘ye bağışlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın