2016 yılına kadar verilmesi beklenen karar sonrası, Wright'ın tasarımları da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alabilecek.
Aralarında Avustralya’daki Büyük Bariyer Resifi, Küba’daki eski Havana bölgesi, Mısır piramitleri, Tac Mahal, Çin Seddi, Peru’daki Machu Picchu, Atina’daki Akropolis, Vatikan, Kudüs tarihi şehri ve Sidney Opera Binası’nın da bulunduğu alanlar; Birleşmiş Milletlerin Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün evrensel değerler ölçüsünde korumaya değer bulduğu tabiat varlıkları.
UNESCO Dünya Miras Listesi Komitesi bu listeye yenilerinin eklenmesiyle ilgili karar vermek için bu ay Birleşik Arap Emirlikleri’nde toplanıyor.
Heyecan verici olan ise ünlü mimar Frank Lloyd Wright’ın 11 eseri de bu yıl UNESCO’ya aday gösterilenler arasında. Taliesin, S.C. Johnson İdari Merkez binası, Jacobs evi, Oak Park’taki Birlik Tapınağı, Şikago’daki Robie evi, Kaliforniya’daki Hollyhock evi ve Marin Hükümet Binası, Pensilvanya’daki Fallingwater evi, Arizona’daki Taliesin West, Oklahoma’daki Price Kulesi ve New York’taki Guggenheim Müzesi aday listesine giren eserler.
Robie Evi, Şikago
“Coğrafi olarak bu kadar yayılmış adaylara rastlamak her zaman karşılaşılan bir şey değildir” diyen Dünya Mirası tarihçisi Phyllis Ellin, Dünya Miras Listesi seçiminde Wright’ın her türden tasarımını dahil etmektense global etki yaratan ve yapısal bütünlüğe sahip eserlerine baktıklarını belirtiyor.
Şelale Evi, Pensilvanya