Gümüşsuyu etabı iptal edilebilir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gümüşsuyu tarafında trafiğin yeraltına alınması sırasında büyük yarıklar oluşacağı konusunda Koruma Kurulu'nun çekinceleri olduğuna dikkat çekerek "Projenin Gümüşsuyu etabı iptal edilebilir" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, ilk kazma için gün sayılan Taksim Yayalaştırma Projesiyle ilgili soruları yanıtladı. İhalesi yapılan projeyle ilgili Koruma Kurulu’ndan prensip olarak çıkan kararın ellerinde bulunduğunu belirten Topbaş, Kurul’un bu hafta içinde “Uygulama Projesi”yle ilgili vereceği onayı beklediklerini, onayın ardından çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Tedirgin eden nokta

Projeyi bir an önce tamamlamak istediklerini ifade eden Topbaş, projenin ilk etabında, Tarlabaşı caddesi, Cumhuriyet caddesi ile geçiş noktası olan Gezi Parkı’nın ön tarafındaki alanda trafiğin yer altına alınacağını anlattı. Projenin tamamının ele alındığında tedirgin olunan noktalar bulunduğunu dile getiren Topbaş, fiziki altyapı yetersizlikleri nedeniyle projenin bazı bölümlerinden vazgeçilebileceğini söyledi. Topbaş, şunları kaydetti:

Ciddi yarıklar çıktı

“Projede tedirgin olunan noktalardan biri, Gümüşsuyu’ndan gelen İnönü caddesinin Mete caddesine geçiş noktasındaki yolun yer altına alınması yani AKM’nin önündeki yolun yer altına alınması konusu.

Bizim değerlendirmemiz de, ‘Bu olmayabilir’ diyoruz. Çünkü orada ciddi yarıklar ortaya çıkmakta ve Kurul’un da bu konuda endişeleri var. Bir diğer hat olarak da Sıraselviler caddesi, yoğun bir trafiği var, hastaneler var. Bu bölgenin trafiğinin de yer altına alınması arzu ediliyor. Ama bunu biraz daha gerilerden başlattığımız ve tünel haline getirdiğimiz takdirde o endişeleri de ortadan kaldırabiliriz diye düşünüyoruz. Ama bunlar daha sonraki etaplar olarak değerlendirilebilir.”

Etiketler

Bir yanıt yazın