Hafif, Etkileyici ve Mistik Bir Görünüme Sahip Pergola

Hafif, Etkileyici ve Mistik Bir Görünüme Sahip Pergola

Wutopia Lab tarafından tasarlanan Emerald Screen Pergola, tasarıma sihir katıyor, bulunduğu alanda ilüzyon yaratıyor.

Çin’in Wuxi şehrinde bulunan Bogong Adası Ekoloji Parkı’ndaki Emerald Screen Pergola, hafif, etkileyici ve mistik bir görünümüyle dikkat çekiyor. Wutopia Lab tarafından tasarlanan proje, çevresi yeşilliklerle çevrili soyut bir yapı.

Amacı ise, günlük yaşama “sihirli realizm” hissi katmak.

Tasarımcılar, böyle bir özelliğin geleneksel olarak Klasik Çin bahçelerinde rastladığını açıklıyor.

“Genellikle bambu veya ahşaptan inşa edilir, bu sayede çatısız koridorlar, pavyonlar ve duvarlar oluşturulur. Daha sonra sarmaşık bitkileri duvarları ve çatıları kaplayacak şekilde yetiştirilir.”

Bu durumda, Wutopia Lab, modern malzemeleri, çağdaş, soyut ve doğadan ilham alan formlarla bir araya getiriyor ve bu tipolojinin tarihi işlevine ve tipik ortamına atıfta bulunuyor. Bu tür geçici yapılar, güneşlik görevi görmenin yanı sıra çiçek kafesleri olarak da işlev görüyor.

Bogong Adası’nın orijinal 1,2 km uzunluğundaki çelik kafesi, eskiden mor salkım ve güllerle kaplıyken zamanla harap olmuş. Wutopia Lab devreye girerek bu yıpranmış yapıyı onarmış ve yeniden tasarlamış, ona yeni şeklini ve beyaz, sis benzeri görünümünü kazandırmış.

Bu yapılar açılır, kapanır, tek başına durur, örtüşür ve hatta kaybolur, böylece trellis koridorunun* önceki monoton tasarımını yeniden tanımlar. Işığın zengin ve canlı etkileşimi, Ejderha Dansı’nı andırıyor. Bu nedenle mimarlar, bu yapıya “A Wandering Dragon-Like Emerald Screen Pergola” adını vermiş.

“Koridorun ve parkın girişini oluşturacak bir çiçek pavyonu tasarlamaya karar verdim. Benzer şekilde, beyaz tüy benzeri çelik ağları katman katman üst üste koyarak merkezi, çatısız bir yapı yarattım. Bu, benim yarı saydam panteonum olacak. Bunun tamamlanması, aynı zamanda Bogong Adası Ekoloji Parkı’nın yeniden görkemli açılışını işaret edecek.”
Wutopia Lab’dan mimar Yu Ting

*Trellis koridoru, bahçe veya park gibi açık alanlarda kullanılan, üzerinde sarmaşıkların veya çiçeklerin tırmanabileceği bir yapıdır.

Etiketler

Bir yanıt yazın