“Hayalimdeki Işık” Dekoratif Aydınlatma Armatürü Tasarımı Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

TEPTA Aydınlatma tarafından düzenlenen ve Türkiye'de kendi alanında ilk örnek olma özelliği taşıyan, "Hayalimdeki Işık" Dekoratif Aydınlatma Armatürü Yarışması'nın ödülleri 14 Ekim’de İstanbul Modern Müze’de yapılan tören ile sahiplerini buldu.

Endüstri ürünleri tasarımcısı, mimar, iç mimar, sanatçı ve basın mensuplarından oluşan seçici kurul üyeleri arasından da katılım sağlanan törene mimarlık, tasarım, dekorasyon, aydınlatma ve iş dünyası yayınlarının temsilcileri katıldı.

Yarışma sistemine giriş yapan 364 projeden şartname kriterlerini karşılayan 185 tasarımın seçici kurul tarafından değerlendirildiği yarışmanın, 300.000 TL değerindeki birincilik ödülünün sahipleri Luvitra isimli tasarımlarıyla yarışmaya ekip olarak katılan Emine Asude Çırkan ve Zarif Tolga Haşimoğlu oldu.

 

Yarışmanın 150.000 TL değerindeki ikincilik ödülünü Sail Lighting isimli tasarımıyla Yusuf Çakar kazandı.

Son olarak 75.000 TL değerindeki üçüncülük ödülünün sahipleri Resif isimli tasarımlarıyla yarışmaya yine ekip olarak katılan Zeynep Sena Yıldız ve Melisa Kızılabdullah oldu.

Yarışmada seçici kurulun özel isteği üzerine TEPTA Aydınlatma tarafından iki tane de Seçici Kurul Teşvik Ödülü verildi.

Seçici Kurul Teşvik Ödülü’nin ilki Waste isimli projeleriyle Tahsin Emre Eke ve Derya Coşkun Eke ekibine verildi.

Diğer Seçici Kurul Teşvik Ödülü’nün sahibi ise Protolith isimli tasarımıyla Çağlar Lampir oldu.

Dereceye girenlere, para ödüllerinin yanında ChatGPT tarafından tasarlanan ödül heykelciği  de verildi.

TEPTA, yarışma sonunda seçilen üç tasarımı sadece ödüllendirmeyecek; ürünlerin prototiplerini üreterek günün getirdiği tüm imkanlar ile sergileyecek, tanıtımını gerçekleştirecek. TEPTA ayrıca gerek bu tasarımcılarla gerekse dereceye giren tasarımların dışındaki başvuru sahipleri ile iş birlikleri gerçekleştirebilecek. Tarafların anlaşması durumunda bu yarışma projesi sayesinde yaratıcı ekonomiler anlamında her iki taraf için de ekonomik katma değer sağlayan bir fırsat yaratılmış olacak.

Hayalimdeki Işık – Dekoratif Aydınlatma Armatürü Tasarım Yarışması

 

Etiketler

Bir yanıt yazın