Heatherwick Studio’nun Asya’daki İlk Konut Projesi: EDEN

Singapur'un Orchard Road bölgesinde bulunan EDEN, Heatherwick Studio tarafından şehrin 19. yüzyıl evlerinin tropikal ortamından ilhamla tasarlanmış.

Heatherwick Studio’nun Asya’daki ilk konut projesi olan 104,5 metrelik bina, adeta doğayı apartman dairesine getiriyor. Singapur manzarasını binaya doğru bir dizi asma bahçeyle genişleterek iç yaşam alanını dış mekanla birleştiriyor.

Apartmanın tasarımı, Singapurlu devlet adamı Lee Kuan Yew’in 50 yıl önce ortaya koyduğu “bahçedeki şehir” vizyonundan esinle bölgedeki cam ve çelik kule tipolojisine karşı radikal bir hareket. Tasarım, Singapur’daki yüksek katlı apartmanlar ile şehrin sokak düzeyindeki yemyeşil dokusu arasındaki kopukluğa odaklanıyor.

Kat başına sadece bir dairenin düştüğü toplam yirmi kat yüksekliğindeki EDEN, mimarlık ofisi tarafından yüksek yapıdan çok “bahçe içinde bir ev” olarak tanımlanıyor.

Fotoğraflar: Hufton+Crow

Daireler zemindeki tropik bahçeden 27 metre yükseltilmiş. Bahçedeki bitkiler yukarı doğru yükselerek binayı sarıyor. Binadaki yemyeşil bitkiler zamanla olgunlaşacak ve binadan taşacak şekilde tasarlanmış. Cephedeki bitkiler daireler için gizlilik de sağlıyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın