Heatherwick Studio’nun Tokyo’daki Azabudai Hills Projesi Tamamlandı

Heatherwick Studio, Tokyo'daki Azabudai Hills projesini tamamladı.

Heatherwick Studio tarafından tasarlanan Azabudai Hills’te konut binaları, alışveriş ve restoran alanları, bir okul, iki tapınak, sanat galerileri, ofisler ve 24.000 metrekarelik kamusal yeşil alan yer alıyor.

81.000 metrekarelik proje, zemin seviyesine kadar uzanan kıvrımlı formlar oluşturmak için tepeler gibi uzanan ızgaralı çatı yapısına sahip ahşap pergola yapılarıyla desteklenmiş.

Heatherwick Studio, keşfetmeye davet eden ve sosyal toplantıları teşvik eden alanlar yaratmayı amaçlayarak bina arasına ve eğimli çatılara ağaçlar, çiçekler ve kıvrımlı yollar eklemiş.

Azabudai Hills, mimarlık ofisinin her biri kendine özgü bir karaktere sahip olacak şekilde tasarlanmış, düzensiz şekilli üç kısıma ayrıldığı Y şeklinde bir alanda yer alıyor.

Doğu kesiminde perakende satış alanları hakimken, güney kesiminde iş bölgesi, batı kesiminde ise konut bölgesi yer alıyor.

Arsanın her iki ucunda bulunan iki metro istasyonu arasında 700 metrelik kapalı bir yürüyüş yolu uzanıyor ve işe gidip gelenler için korunaklı bir yol sağlıyor.

“Kültürel ve sosyal olanakları olağanüstü üç boyutlu keşfedilebilir bir manzarayla birleştirerek, ziyaretçilere ve yerel topluluğa birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri ve yeşil kamusal alanların keyfini çıkarabilecekleri bir yer sunmak mümkün oldu.”

Bölgede halka açık geniş yeşil alanların yanı sıra gösterişli bir şekilde kıvrılan bir gölgelikle korunan The Cloud adında bir açık hava etkinlik alanı da bulunuyor.

Heatherwick Studio, geliştirmenin bir parçası olarak The British School of Tokyo için 15.000 metrekarelik bir yapı tasarlamış. Bu yapıda açık hava öğrenme ve oyun alanları sekiz seviyeye yayılıyor.

Proje, çoğu savaş sonrası dönemden kalma ve kötü durumda olan, başlangıçta bölgede bulunan 200’den fazla yapının yerini alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın