Heliogen’den Sera Gazı Emisyonlarını Önemli Ölçüde Azaltabilecek Güneş Enerji Teknolojisi

Bill Gates ve Los Angeles Times'ın sahibi Patrick Soon-Shiong tarafından desteklenen Los Angeles merkezli temiz enerji şirketi olan Heliogen, güneş enerjisinden aşırı ısı üretmek için çığır açan bir yöntem keşfettiğini açıkladı. Tamamen ölçeklenirse, dünyadaki sera gazı emisyonlarının% 20 oranında azaltılmasına yardımcı olabilir.

Güneşten enerji elde etmek için güneş panelleri kullanan geleneksel güneş enerjisi santrallerinin aksine, Heliogen’in patentli teknolojisi güneş ışığını tek bir noktaya yansıtmak için aynaları kullanıyor. Heliogen daha önce hiç kimsenin bu yaklaşımdan (veya başka bir güneş enerjisi sisteminden) ulaşamadığı bir sıcaklığa erişme yeteneğine sahip.

Ayna alanlarının konumlarını ayarlamak için yapay zeka ile çalışan bilgisayarla görme yazılımı kullanan Heliogen, güneş yüzeyindeki sıcaklığın beşte birine eşit olan ve şu anda süreçleri yalnızca fosil yakıtlara dayanan çimento, çelik, cam ve diğer endüstriyel ürünler yapmak için yeterince sıcak olan bin santigrat derecenin üzerinde ısı üretebiliyor.

Heliogen’in kurucusu ve CEO’su Bill Gross, CNN’e yaptığı açıklamada, “Bin tane ayna alıp tam olarak tek bir noktaya hizalanmalarını sağlarsanız, son derece yüksek sıcaklıklara erişebilirsiniz” dedi.

Gross, Heliogen’in teknolojisinin sadece temiz değil, aynı zamanda fosil yakıtlardan daha ucuz olan enerji üretebileceğini söyledi ve ekledi: “Fosil yakıtların fiyatını yenebilecek ve aynı zamanda CO2 emisyonu yapamayan teknolojiyi piyasaya sürüyoruz.”

Bill Gates yaptığı açıklamada, Bill Gross’un yeni güneş enerjisi teknolojisinin ilk destekçisi olmaktan memnun olduğunu söyledi ve ekledi:  “Bu işlemler için gerekli olan yüksek sıcaklıklara ulaşma kapasitesi, fosil yakıtın yerini alması arayışında ümit verici bir gelişme.”

Etiketler

Bir yanıt yazın