Hollanda’da Farklı Cephe Kaplamalarıyla Vurgulanan Konut Projesi

Yerel mimarlık ofisi Space Encounters tarafından Mees Visser ve Zecc Architecten işbirliğinde tasarlanan Hollanda'nın Utrecht kentindeki konut gelişimi, karo, taş ve metal kaplamalarla vurgulanıyor.

Space Encounters’ın Wisselpoor bölgesindeki plan için tasarladığı sekiz bina, mimarlık ofisi Studioninedots’un eski demiryolu bölgesini bir konut bölgesine dönüştürmeye yönelik hazırladığı master planın parçasını oluşturuyor.

Apartman bloklarından tek ailelik evlere kadar Space Encounters, Hollanda’ya özgü geleneksel teraslarından ilham alan çeşitli malzeme ve kaplamalarla kentsel bir varlık yaratarak “bütün ve parçaları arasındaki ayrımı bulanıklaştırmayı” amaçlamış.

“Meet Visser ve Zecc’in konut tasarımları malzeme ve renk paleti açısından oldukça kısıtlıyken, Space Encounters’ın mimarisi bundan daha etkileyici olamazdı. Bu, ofise verilen ayrı arsalar için farklı, geleneksel olmayan malzemeler kullanılarak Hollanda’ya özgü teraslı evlerin canlandırıcı bir şekilde ele alınmasıyla sağlandı.”

Üç katlı sıra evlerden oluşan toplam yedi blok boyunca, ofis, girişlerden arkadaki bahçelere kadar bir dizi alan oluşturmak için koridorların kullanımından kasıtlı olarak kaçınan uzun, dar planlarla benzer bir yerleşim düzeni kullanmış.

Zemin katta, mutfak ve yemek alanları, küçük oturma alanlarının sıralandığı yeni sokakları görürken, bir yaşam alanı, üst katlarda yatak odaları ile her bir kentsel bloğun merkezinde oluşturulan daha samimi, avlu tarzı alanlara bakıyor.

“Evlerin çoğu ‘özdeş’, oysa üç evden oluşan bir şerit ve dört evden oluşan bir şerit var… apartman bloğu dışındaki tüm evler, özünde, bütünü birleştiren aynı kat planı düzenine sahip.”

Gri beton bloklar, alüminyum paneller, Ceppo di Gré taşı ve sarı ve kırmızı kiremitlerden oluşan her blok, her birini komşularından ayıran kendine özgü dış cepheye sahip.

Daha büyük olan apartman bloğu, boyutları zarif bir biçimde değişen ve onu çevresinin “parıldayan incisi” yapmak için sedef veya sedefli karolarla kaplanmış bir cepheye sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın