Hong Kong’da Çocukların Özgürce Keşif Yapabileceği Bir Anaokulu

Eureka, Kennedy Hong Kong'da, içinde oyun duvarı bulunan bir anaokulu tasarladı. Playwall adlı oyun duvarı, 36 bölmesinin her biri değişen ahşap bir yapı ve içine entegre edilmiş farklı oyun bileşenlerine sahip.

Ofis, 8 sınıfta 300 öğrenciyi barındıracak bu yeni kampüsü oluştururken, çocukların özgürce keşfetmelerine ve oynayarak öğrenmelerine olanak sağlamak için sınıflar ve kapalı oyun alanları arasındaki sınırları yıkmaya odaklanmış.

Yaklaşık 1.000 metrekare büyüklüğündeki anaokulu, yoğun bir kent ortamındaki yüksek katlı konutun birinci ve ikinci katında yer alıyor. Dış ortama çok sınırlı erişime sahip 42 m derinliğindeki  tasarımda ahşap ve dağınık tavan özelliklerinin geniş kullanımı sayesinde sıcak bir dokunuş elde edilmek istenmiş. Su damlası şeklindeki ince bir PVC ızgara tabakasında özel olarak hazırlanan tavan, Eureka tarafından tek tip bir ışık kalitesi üretecek şekilde tasarlanmış.

Playwall, alanları izole etmek için değil, birleştirmek için tasarlanmış. Çocuklar Playwall’a farklı erişim noktalarından girebiliyor, tırmanabiliyor, sürünebiliyor, araştırabiliyor, keşfedebiliyorlar ve oyun duvarının farklı bölümlerinden aşağı kayabiliyorlar.

Oyun duvarı sınıfların etrafını sararak alanlar arasında sorunsuz bir geçişe olanak sağlıyor. Keşif yolculuğu; tırmanış, konuşma borusu, seyir terası, dışarı bakma gibi özellikler aracılığıyla farklı yaşlara uyacak şekilde hem fiziksel oyun sağlıyor hem de zihinsel gelişimi destekliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın