Dağ Manzaralı Bir Ev: Hudson Valley Residence

HGX Design, New York Germantown'da dağ manzaralı bir ev tasarladı.

Ev, kalabalık bir aile için çevredeki dağların doğal manzarasını, dinginliğini sunan adeta bir buluşma yeri.

35 dönümlük bir arazinin merkezinde yer alan uzun ev, arazinin en yüksek noktasında kuzeyden güneye doğru uzanıyor ve batıdaki dağ manzarasına yöneliyor.

Öncelikle kırsal tarım arazilerinin inişli çıkışlı tepeleri arasında yer alan Hudson Valley Residence’a erişim, bir yamaçtan yukarıya, bir sırtın tepesindeki ön giriş avlusuna doğru kıvrılıyor.

Geniş cam paneller dikkati hemen evin içine çekerken aynı zamanda ötesindeki dağlık ufku da çerçeveliyor.

Tekrar eden dikey bir ritme sahip bir dizi faydacı, basit formlu binadan oluşan evin uzun ayak izi, çevredeki tarım yapılarının uzun, alçak karakteristik özelliklerini anımsatıyor.

Yeryüzü ve Gökyüzünün Kusursuz Bir Karışımı

Dış cephe kaplaması, eve nefes kesici bir şeffaflık sağlayan 13 metrelik cam panellerle uyumlu bir şekilde harmanlanıyor ve malzemeler, çevredeki toprak ve gökyüzünün renklerini yakalamak için güneşle etkileşime giriyor.

Herhangi bir çatı çıkıntısı olmayan sedir dış cephe kaplaması, cam paneller ve bunların elementlerle etkileşimleri, iç ve dış mekan arasında minimum ayrım sağlıyor ve konutun ambiyansına büyük katkıda bulunuyor.

Sıcak ve güneşli günlerde, doğal ışık geniş pencerelerden süzülerek iç mekanın özel boyalı ceviz döşemesinin gümüşi rengiyle etkileşime giriyor ve iç mekana mavinin daha serin vurgularını aşılıyor.

Geceleri veya dışarıdaki hava soğuduğunda, renk ve malzeme paletinden daha sıcak tonlar ortaya çıkıyor.

Tavandan tabana pencereleri ve uzun tavan penceresi sayesinde ev, doğudan gelen sabah güneşini ve batıdan gelen batan güneşi yakalayacak şekilde düzenlenmiş ve geniş açık bir kat planı içinde farklı alanların tanımlanmasına yardımcı oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın