Bu yıl ilki düzenlenen Yaşar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali “INARfest” 13-22 Kasım 2017 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşti.
INARfest_5 Brandscaping: Markayı üç boyutlu mekan deneyimine dönüştürme Atölyesi kapsamında İzmir Mimarlık Merkezi’nde bir araya gelen Grafik Tasarımcı Gizem Şıkman Korfalı ve öğrenciler
Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan katılıma da açık olan etkinliğin amacı seminerler, atölye çalışmaları ve öğrencilerin sonuç ürünlerini içeren kolektif bir sergi yoluyla, ara sınavlardan sonra bir tür “öğrenme molası”, kelimenin tam anlamıyla bir festival havası yaratmaktı.
INARfest kapsamında 6 atölye çalışması, 3 seminer ve 1 karma sergi düzenlenmiştir. İyi Ofis kurucu ortağı Gizem Şıkman Korfalı yürütücülüğünde Brandscaping: Markayı üç boyutlu mekan deneyimine dönüştürme, Yaşar Üniversitesi öğretim görevlisi Christopher Ferraris eğitmenliğinde Sanal Gerçeklik yoluyla Mekansal Tasarım: Teknoloji ve Uygulamanın Keşfi, TUŞPA ve Urban Atölye kurucusu Mimar Nilüfer Kozikoğlu, Urban Atölye mimarları Gülay Elbasdı, Hande Kocabaş, Nevzat Kuru ve Binat İletişim ve Danışmanlık editörü Mimar Neslihan İmamoğlu yürütücülüğünde Stuffed Cast | BetonArt, Spatula İstanbul kurucusu Mehmet Hakan Ergun eğitmenliğinde Spatula_Mehmet Hakan Ergun ve The BroArt Stüdyo kurucuları Fatih Şimşek-Mehmet Çıbuk ile Bold Atalier kurucu ortağı Egemen Tamcı eğitmenliğinde İç Mimarlık ve Kil, Özlem Alkan ve Inphinity Design kurucusu Can Bolel yürütücülüğünde Mimari Sanat ve Geometri atölyeleri gerçekleşmiştir. Gün boyu süren atölyeler sonucunda, içmimarlık öğrencileri hem beton, seramik gibi malzemeleri yakından tanıma fırsatı bulmuş, hem tasarım sürecinde kolektif çalışma şansı yakalamış, hem de etkinliğe katılmış olan atölye yürütücüleri ile karşılıklı bilgi aktarımında bulunma fırsatı yakalamışlardır. Atölye çalışmaları sonunda öğrencilerin ürettiği işlerden oluşan kolektif bir sergi ile INARfest kapanışı düzenlenmiştir. Festivalde atölyelerin yanı sıra iç mekan tasarımına yönelik seminerler de düzenlenmiştir. Bu seminerler arasında her alandan katılıma açık olan ve Nilüfer Kozikoğlu tarafından gerçekleştirilen Beton ve Betonun Tasarım Olanakları, BetonArt Mimarlık yaz okulu çalışmaları, İçmimar/set tasarımcısı Nazlı Ceren Kurt tarafından gerçekleştirilen Kamera için Tasarlamak, Bakırküre Mimarlık kurucusu Gürhan Bakırküre’nin anlatımıyla gerçekleşen Yaratıcı, Sağlıklı ve Etkili Ofisler için Tasarım Parametreleri başlıklı seminerler büyük ilgi görmüştür.
Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü internet sitesi ve “YAŞAR UNIVERSITY, INTERIOR ARCHITECTURE& ENVIRONMENTAL DESIGN” isimli Facebook grubu ziyaret edilebilir.