IKEA Müzesi’nin İlk Pop-up Mağazası

IKEA Müzesi’nin ikonik mağazası ilk kez Älmhult'un ötesine taşınıyor; IKEA Müzesi Pop-up mağazası, Stockholm'deki IKEA City'de açıldı. Mağazada, İsveç'in ünlü tasarım kolektifi 10-gruppen’in de ürünleri yer alıyor.

Fotoğraflar: Inter IKEA Systems B.V. 2024

Älmhult’taki IKEA Müzesi’nde, Ingvar Kamprad tarafından başlatılan ve küçük bir işletmeden küresel bir markaya dönüşen IKEA’nın hikayesi ile markanın son 80 yılda tasarım tarihine katkıları sergileniyor. Sergilerin yanı sıra, müzede satışa sunulan özenle seçilmiş ürünler bulunuyor. Mağazadaki bazı ürünler, ilk kez Älmhult dışında sergileniyor;.IKEA Müzesi Pop-up mağazası, 2 Eylül’de Stockholm’deki IKEA City’de açıldı.

“IKEA Müzesi, IKEA tarihinin kalbidir. İnsanlara, sergilerimizdeki hikayeler ve deneyimler ile mağazamızdaki tasarımlar aracılığıyla IKEA’yı gerçekten tanıma fırsatı sunuyoruz. Stockholm’de misafir olarak yer almak, IKEA’nın hikayesini daha fazla insana ulaştırmak istiyoruz.”
IKEA Müzesi Genel Müdürü.

IKEA’nın Stockholm’de uzun bir geçmişi var. Marka, 1965 yılında Kungens Kurva’da ilk mağazasını açtığından bu yana çok şey değişmiş olsa da değişmeyen bir şey var, konutun önemi. Stockholm, IKEA İsveç için önemini koruyor ve IKEA da buna karşılık, İsveç’in başkentinde en iyi müşteri deneyimini sunmak için kendini geliştirmeye devam ediyor.

Yeni pop-up mağazanın açılacağı IKEA City’nin zemin katı, ilham verici bir atmosfer yaratmak için yeniden düzenlendi ve neredeyse bin adet yeni ürün yelpazeye eklendi. Bu mağazanın açılması, Stockholm halkı için en iyi ev dekorasyonu deneyimini yaratmada bir sonraki adım olarak görülüyor.

“Stockholm, IKEA için birçok ilkin yaşandığı önemli bir yer ve burada her zaman müşterilerimizin IKEA’yı en iyi şekilde deneyimlemelerini istiyoruz. IKEA Müzesi Pop-up, türünün dünyadaki ilk ve tek örneği. Müşterilerimize, IKEA’nın tarihinden ilham alma ve benzersiz ürünler satın alma fırsatı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.”
IKEA İsveç Stockholm Bölge Müdürü

IKEA Müzesi Pop-up mağazasında, Älmhult’taki müze mağazasından bir dizi ürün sunulacak. İsveç’in ünlü tasarım kolektifi 10-gruppen’in desenlerini içeren koleksiyon ise seçki arasında öne çıkıyor. 10-gruppen’in kurucu ortakları Tom Hedqvist ve Ingela Håkansson Lamm ile birlikte IKEA Müzesi için yepyeni bir koleksiyon geliştirildi. Desenler, şimdi yeni pop-up mağazasında ve Älmhult’taki Magical Patterns sergisinde yer alıyor. Mağaza, yıl sonuna kadar açık olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın