İki Farklı Kullanıma İmkan Tanıyan Apartman Dairesi

İki Farklı Kullanıma İmkan Tanıyan Apartman Dairesi

Taktika tarafından tasarlanan bu apartman dairesi iki farklı kullanım sunuyor: 1 – çift kişilik bir aile için; 2 – bebekli bir çift için.

Proje, 1940’lardan kalma bir konutun parçası olarak inşa edilen bir yerleşim biriminin yeniden inşasını ve yeniden kavramsallaştırılmasını kapsıyor.

Bu tek cepheli dairenin mekansal yerleşimi başlangıçta fazlaca bölümlere ayrılmış. Işıksız bir antre, çok işlevli bir oda, bir mutfak ve kilerli yemek odası ve bir banyodan oluşuyormuş. Dairenin yeni tasarlanan planı işlevsel olarak kökten farklı olsa da, tasarımcılar önceki mimarinin mühendislik ve estetik ilkelerini dikkatlice yeniden yorumlamışlar.

Yeni daire tasarımı, farklı işlevleri bir araya getiren, ancak perdeli bölmeler yoluyla ayrılmalarını sağlayan açık bir mekansal plana dayanıyor. Daire, yeni kiracıların hem mevcut hem de gelecekteki ihtiyaçları için tasarlanmış, böylece hane halkının beklenen büyümesini takiben özel olarak planlanmış mekansal ve işlevsel değişiklikler sağlanabiliyor.

Tavan kaldırılarak ve “Herbst” nervürlü döşeme ortaya çıkarılıp terasa bakan bölme duvarlar ve korkuluklar kaldırılarak iç mekanın hacmi ve gün ışığı aydınlatması artırılmış. Ankastre mobilyalar, mekanın kullanım değerini maksimuma çıkaracak şekilde tasarlanmış ve bu sayede gelecekte dairenin daha esnek bir şekilde kullanılması sağlanmış. Mobilyaların kavisli yüzeyleri ve çizgileri, nervürlü tavanın ızgaralı görüntüsünü yumuşatıyor ve görsel olarak katkıda bulunuyor.

Uygulanan malzemelerin seçimi, orijinal mimari öğelere bir yanıt niteliğinde. Nervürlü tavanın kaba betonu, beyaz çimento bazlı pürüzsüz terrazzo zeminle tezat oluştururken, mutfağın soğuk paslanmaz çeliği meşenin sıcak tonlarıyla birleşiyor. Açık yeşil detaylar, nötr, orijinal malzeme ve renklere görsel bir vurgu olarak tüm iç mekanda yer alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın