İki Katlı Masa, Şekerleme Köşesi ile Yeni Nesil Ofisler

Lund Üniversitesi öğrencileri özelikle küçük ölçekli iş yerleri için bir dizi ofis mobilyası tasarladı. "In Our Office" isimli 12 parçadan oluşan koleksiyon, bu yılki Milano Tasarım Haftası'nda tanıtıldı.

Tasarımcılardan André Cunnarsson’un Bunk Desk isimli ürünü ranzalardan model alınarak tasarlanan, üst üste eklenmiş masalardan oluşuyor. Ölçek ekonomisi ve tamamen rahatlık için mobilya sanayisinin büyük ölçekli ofislere odaklandığını ve bu sebeple de küçük ölçekli ofislerin mobilya sanayisi için oldukça muamma olduğunu söyleyen Cunnarsson sözlerine şöyle devam ediyor;

Yine de küçük ölçekli ofisler özellikle genç ve yaratıcı tasarımcılar için ilginç bir yaşam alanı. Bu da, hayallerinin ve fikirlerinin peşinden giden genç tasarımcılara sık sık karşılarına çıkan kurumsal kısıtlamaların ötesinde bir ortam sunmayı hedefliyor.

Fredrikka Hanson tasarladığı BRB ile, küçük ofislerdeki gizlilik ihtiyacına odaklanmış ve çalışanların gün boyunca şekerleme yapabilecekleri yataklı bir bölme duvar tasarlamış.

Hanson ürününü şu sözlerle ifade ediyor;

Ofisimizde çalışma saatlerimiz ve eğlenceli vakitlerimiz arasındaki zamanlar bulanıktı. Masa tenisi molaları ve kahve ritüelleri bize büyük işler yapmamızda ilham verecek şeyler değil fakat küçük ölçekli bir ofis kardeşinle aynı odayı paylaşmanla kıyaslanabilir. Birlikte olmak harika fakat bazen kısa bir molaya ihtiyaç duyarız. Be Right Back kısa bir dinlenme sonrası enerji kazanmamıza olanak veren bir ürün.

İş yerlerinde aydınlatma ve elektriğin çalışanlara olan etkisine odaklanan diğer tasarımcılar interaktif çözümler üretmiş. Emilia Claesson’ın kişisel spot lambası, Bjorn Fjaestad ve Jennifer Bengsston’ın esnek kablolama sistemi gibi…

“Günümüzde elektrik prizleri nereye oturup çalışmamız gerektiğini etkileyen bir unsur. Bunu değiştirmek istiyoruz,” diyen Bjorn Fjaestad ve Jennifer Bengsston’ın Plug & Play ismini verdikleri ürün kullanıcının esnek kablolarla, uyarlanabilir elektrik hatları oluşturmasını sağlayan bir modüler kablolama sistemi.

Coffee Corner, Anna Mattsson ve Isis Flote tarafından çalışanları hazırlıksız toplantılarda bir araya getirmek için tasarlanmış.

Siri Skillgate Fold ismini verdiği, ofiste gizli alan yaratmak için kullanılabilen, ve ses emici özelliğe sahip pileli kumaştan bir tasarım hazırlamış.

Workaround, Sofie Aschan Eriksson tarafından tasarlanmış farklı etkinliklere uygun hale getirilebilen taşınabilir mobilya bir sistemi.

Elias Monzóni’nin Babylon isimli ürünü ofis havası temizlemek için tasarlanan saksılı bitkilerden oluşuyor.

Malin Yngvessonn tarafından tasarlanan Umbrella, çalışanları dikkat dağınıklığından uzaklaştırmayı amaçlayan bir kalkan görevi görüyor.

Emilia Claesson’ın kişisel lambası Spot on, kullanıcıların tercihine bağlı olarak kişiselleştirilebilen bir ürün.

Dick Hammer Deskretary adını verdiği katlanır bir masa tasarlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın