Ins Blaue Sanat Galerisi Sanatçı Rezidansı Programı Hacer Bozkurt’u Konuk Ediyor

13 Eylül’de açılan İns Blaue Sanat Galerisi bu yılki Sanatçı Rezidansı Programı için Hacer Bozkurt (İstanbul), Eva Wal (Ruppichteroth), Vera Vorneweg (Düsseldorf) ve Adrienne Brehmer (Köln)’i konuk ediyor.

Kenti ve yaşam alanını sanatsal açıdan sorgulamayı, keşfetmeyi ve yeniden tanımlayı ana amaç edinen Ins Blaue sanat galerisi 2020 yılından beri sanatçıları misafir ediyor. İns Blaue sanat galerisi bu yılki Sanatçı rezidansı programı için Hacer Bozkurt (İstanbul), Eva Wal (Ruppichteroth), Vera Vorneweg (Düseldorf) ve Adrienne Brehmer (Köln)’i konuk ediyor. Farklı disiplinlerden bu sanatçılar alana gelerek yerel halkı da sürece davet ederek projelerini üretiyor olacak.

13 Ağustos 2023 tarihinde yazar Eva Wal’un sergisi ile açılışı yapan program Hacer Bozkurt, Vera Vorneweg ve Adrienne Brehmer’in projeleri ile devam edecek. Bu süreçte Hacer Bozkurt, mimari fotoğraf aracılığıyla Remscheid’ın Honsberg bölgesinden başlayarak çevre şehirleri de kapsayacak bir fotografik yolculuğa çıkacak olup ana temasını endüstri yapıları üzerine kurmuş. Bölgeyi detaylıca inceleyen ve genellikle sokakta vakit geçirerek şehri gözlemleyen yazar Vera Vorneweg ise ürettiği metinleri bölgede projeye özel seçtiği bir duvar üzerine yazarak şehre kalıcı bir enstelasyon hediye edecek.

17 Eylül’de açılacak olan sergide Hacer Bozkurt galeri alanında ürünlerini sergilerken Vera Vorneweg sokaktaki işlerini izleyiciye sunacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın