“İnsanlar Kendilerini Yaşadıkları Yer ile Özdeşleştiriyorsa Bu Bir Başarıdır”

Tasarladığı konut projeleri ile adından söz ettiren İspanyol Mimar Fran Silvestre, "Verimli Güzellik" sunumuyla “Kalebodur'la Mimarın Mutfağı” toplantı dizisine konuk oldu.

SALT Galata’da yapılan etkinlikte Silvestre, on ayrı proje üzerinden tasarımlarında kendisine ilham veren detayları ve tasarım hikayelerinde saklı inovatif yaklaşımları dinleyicilerle paylaştı.

Sunumuna verimlilik ve işlevsellik kavramlarını vurgulayarak başlayan İspanyol mimar, verimli güzelliği ararken projeleri önce birer fikir olarak gördüklerini belirtti. Uçurumdaki Ev, Balint House gibi strüktürel anlamda zorlayıcı projelerde öncelikle maketler üzerinden hareket ettiklerini söyleyen Silvestre, endüstriyel yaklaşımlar ve uzman teknik ekipler desteği ile bu zor formları hayata geçirdiklerini anlattı.

Dağ Evi, Hoffman House, Yedi Bahçeli Ev ve Zarid House projeleri üzerinden tekil ev projelerinin örneklerine devam edildi. Her bir projede farklı temaların ele alındığı sunumda, müşterilerin çeşitli kaygılarına sunulan yenilikçi çözümler paylaşıldı. Kent dokusuna saygı, imar koşullarının getirdiği kısıtlamalara üretilen yaratıcı çözümler, komşu yapılardan izole bir ev yaşamı gibi temalar ile ilerleyen sunumda Fran Silvestre, ofis olarak motivasyonlarının inovatif öneriler üretmek olduğundan bahsetti.

Genç mimar, projelerinde insan hikayelerine önem verdiğini, konutları içinde yaşayacak bireylere yaratıcı tasarım fikirleri ile birer hediye vermek istediğini ve çalışmalarındaki başarının, müşterilerin hayatına dokunabilmek ile ilişkili olduğunu ifade etti.

“İnsanlar kendilerini yaşadıkları yer ile özdeşleştiriyorsa bu bir başarıdır.”

Konut projelerinin yanı sıra Silvestre; Vegamar Seleccion Şarap Evi, Taş Atölyesi, ARV Ofisleri, Eólica Tower gibi farklı işlevlere sahip projelerinin hikayelerini de sunumunda katılımcılarla paylaştı. Etkinlik, katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın