İPA Ders’in Üçüncü Dönemi Başlıyor

Sosyolojiden ekonomiye, planlamadan konut politikalarına geniş içeriğiyle İPA Ders: Şehir Okulu, teorik bilgiyi pratik deneyimle birleştirerek üniversite öğrencilerini ve genç profesyonelleri 6 hafta boyunca ücretsiz kayıt imkanıyla İPA Kampüs’te buluşturuyor.

İstanbul Planlama Ajansı tarafından kent çalışmaları alanında ortak üretim imkanını artırmak üzere üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara yönelik tasarlanan İPA Ders’in üçüncü dönemi kapsamlı bir programla başlıyor.

23 Ekim’de başlayacak İPA Ders: Şehir Okulu, sekiz ayrı dersin sunulduğu altı haftalık bir programdan oluşuyor. Salı ve cuma günleri arası aynı gün ve saatte söz konusu sekiz ders gerçekleşirken, pazartesi günleri farklı konuk ve içeriklerle seminerler düzenlenecek.

20 Ekim tarihine kadar başvurulabilecek program kapsamında;

Dr. Ahmetcan Alpan, Şehir Plancıları İçin Dijital Tasarım Araçları dersini

Dr. Kumru Çılgın Çalış, Kent Sosyolojisi dersini

Doç. Dr. Başak Ergüder, Kent Ekonomisi dersini

Prof. Dr. Haluk Gerçek, Ulaşım Planlamasına Giriş ve Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planlaması dersini

Prof. Dr. Ali Hepşen, Konut Politikaları dersini

Dr. Gökçer Okumuş, Coğrafi Bilgi Sistemleri dersini

Erhan Öncü, Toplu Taşımanın Planlanması ve İşletilmesi dersini

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Teoman Tekkökoğlu, Şehircilik Hukuku dersini anlatacak.

Katılım Koşulları

İPA Kampüs’te gerçekleşecek dersler her hafta aynı gün ve saatte gerçekleşirken programa katılım için herhangi bir bölüm şartı aranmıyor. Ücretsiz başvurulan programa katılım için üniversite lisans son sınıf öğrencisi veya son beş sene içerisinde mezun olmak yeterli.

Kayıt ve detaylar için tıklayınız.

Yerel Gündeme Dair Teori ve Pratik Bir Arada

Çok disiplinli bir yaklaşımla oluşturulan İPA Ders: Şehir Okulu’nda kapsamlı bir teorik temel oluşturmak ve öğrencilere başta bilgi toplama ve analiz etme olmak üzere nitel ve nicel beceriler kazandırmak amaçlanıyor.

İPA Ders, katılımcı planlama ve tasarım, siyaset, iklim krizi, inovasyon ve teknoloji, kentsel yönetim, risk azaltma ve afet yönetimi gibi çeşitli odak alanları sunuyor. Bu odak alanları, katılımcıların uzmanlaşmış pratik beceriler kazanmalarını, hem küresel hem de yerel gündemlere aktif olarak katkıda bulunmalarını, topluluk çıkarlarını keşfetmelerini, planlama zorluklarını ele almalarını ve hızlı ve etkili çözümler üretmelerini sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın