İstanbul Yeni Havalimanı’nın İlk Fazı Hizmete Açıldı

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle 29 Ekim'de hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması öncesinde TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve İGA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz önemli açıklamalarda bulundu.

Projede yer alan tüm çalışanlara teşekkür eden ve proje için yapılan olumsuz eleştirilere rağmen çalışmaya devam ettiklerini söyleyen TBMM Başkanı Binali Yıldırım, gelen bakanlara, devlet başkanlarına ve halka şükranlarını sunduğunu belirtti. Konuşmasının devamında, projenin tamamlandığında 200 milyon yolcuya hizmet vereceğini ve 300’den fazla uçuş noktası ile en büyük havacılık merkezlerinden biri olacağını dile getirdi.

İGA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz konuşmasında, açılışı yapılan faza 7,5 milyar euro yatırıldığını, Yeni Havalimanı’nın çok büyük alan üzerinde 6 bağımsız pist olarak tasarlandığını ve 200 milyona çıkmak için hiçbir engel olmadığını belirtti.

Erdoğan burada davetlileri selamladıktan sonra ‘buggy’ isimli golf aracına eşi Emine Erdoğan ile birlikte bindi. Aracı kullanan Erdoğan havalimanın içinde kısa bir tur attı. Erdoğan golf aracıyla bilet kontuarına gelerek Ankara için temsili uçuş kartı aldı. Erdoğan ve beraberindekiler tören alanına geldi.

Sunuculuğunu, oyuncu Oktay Kaynarca ve sunucu Burcu Esmersoy’un yaptığı tören kurulan dev sahnede mini bir konser ile başladı. Konserin ardından havalimanın tanıtım filmi gösterildi.

Haberin tamamını buradan görebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın