İstanbul’u Bir De Buradan Seyret

Hayran olduğu İstanbul'u boş vakitlerinde sokak sokak gezen ressam Selahattin Kara, şehrin değişen yüzünü ustalıkla yaptığı tablolara yansıttı. Önceki gün Dolmabahçe Sarayı'nda bir sergi açan Kara, İstanbul'un hayranlarına hoş sürprizler hazırlamış.

Ressam Selahattin Kara hayran olduğu İstanbul’u yaptığı resimlerle tablolara taşıdı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İstanbul Antik Sanat Sahibi Koleksiyoner Mehmet Çebi, UKSD (Uluslararası Kültür Sanat Derneği) Başkanı Tuğrul Tuna, Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan, Beşiktaş Klubü Başkanı Fikret Otman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi önceki gün Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı. 

Beni heyecanlandırıyor

Sergisini İstanbul’daki yaşamının her döneminde kendisini etkilemiş olan kompozisyonlar üzerinden oluşturan Kara, kenti bütün jestleri ve duruşları ile resmedilmiş plan, perspektif ya da farklı açılardan kusursuzca aktarılmış mimari görünümlerle kurguluyor. 1958 yılında, Rize’nin Çayeli ilçesinde doğan Selahattin Kara, İstanbul’un, resim dışında kendisini en çok heyecanlandıran şey olduğunu ifade ediyor. 

Gördüklerini resmediyor

1984’ten beri çalışmalarını İstanbul Ortaköy’deki atölyesinde sürdüren ressam Selahattin Kara İstanbul’un sokakları, Boğaz’ı ve mimarisine hayran bir ressam olarak vaktinin çoğunu bu kentin her gün ayrı semtleri incelemekle geçiriyor. 200’ün üzerinde karma sergiye katılan ve otuzun üzerinde kişisel sergi açan Selahattin Kara’nın ‘İstanbul’un Resimleri’ sergisi, Beşiktaş Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde 10:00 ve 18:00 saatleri arasında 30 Aralık 2013 tarihine kadar görülebilir..

Etiketler

Bir yanıt yazın