İstanbul’un Göbeğine Tehlikeli Atık Gömüsü

İnsan görmeyince inanamıyor. Yer; Seyrantepe’de GS-Arena’nın doğusunda, yeni yapılmakta olan Şişli Etfal Hastanesi’nin yanında, Full Benzin İstasyonu’nun yanı...

En az 20 dönümlük bir hazine arazisi.. İçerisine girildiğinde her yer mezbelelik, ortasına 2 bin kamyon hafriyat gömülmüş, bunun içerisinde tehlikeli atıklar (ilaç vs.) var. Tanıklar gösteriyor.
Sonra bu atık yığını kule haline getirilerek ‘kundaklamış’, aldatıcı bir peyzaj alanı yaratılmış, tepesinde bir helikopter pisti… Geçenlerde denemek için iki helikopter indirilmiş. Yasa ve yönetmeliklere göre anlaşılan pistin kenarında yüksek direkte bir Türk bayrağı dalgalanıyor. Hani gecekondusunu yıktırmamak için Atatürk büstü koyanlar gibi..

En tehlikesi de, bitişiğinde Odunpazarı’na yapılan hafriyat çalışması sürerken, ‘tehlikeli atık yığını’ o kadar baskı yapmış ki, beton kazıklar patlamış… Burada ölümlü bir kaza olursa sorumlusu çok olur. Zaten manzara görüldüğünde, kaçağı ve ayıpı olduğu anlaşılıyor ‘çöp alanı’nın… Şikâyet de edilmiş, bilirkişeler rapor hazırlamış, sonuçta olan bir şey yok. Hep ‘korunmuş’. Peki kimin sorumluluğunda burası ‘Hafriyatsever’ AKP ve Büyükşehir’in hiçbir müdahalesi olmamış şimdiye kadar… Su ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yeğeni İBB Atık Yönetimi Müdürü Türker Eroğlu sorumluluk bölgesindeki bu ‘zehirli atıkların’ gömüldüğü alanı hiç görmüş mü acaba… Aklına şöyle demek gelmiş midir?

“Full Benzin İstasyonu’nun sahibi Mete Ayangil kardeşim, İstanbul’un göbeğinde böyle bir zehirli atık alanı yaratman, vicdanını hiç rahatsız etmiyor mu? Bak yarın orada Şişli Etfal Hastanesi açılacak. GS-Arena stadına binlerce taraftar geliyor, oradan çıkacak gazlar ve sızıntıların yaratacağı tehlikeyi hiç düşünmüyor musun? Sonra dayım (Bakan) bana kızarsa, Valim Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanım Kadir Topbaş laf ederlerse, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Ayyıldız bunları dayımın arkadaşı bakanım Veysel Eroğlu’na rapor ederse, ben ne yaparım?” Bu atıkların acilen çıkarılıp İzmit İzaydaş’da bertaraf edilmesi gerekiyor. Yoksa Greenpeace öğrenirse sorumluların başı yanar!

Etiketler

Bir yanıt yazın