Son zamanlarda İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde inşa edilmesi planlanan caminin tepki toplamasıyla ön plana çıkan yeni projelerin, üniversite kampüsünün artan nüfusuna yönelik hazırlandığı ifade ediliyor.
İTÜ rektörlüğü, Ayazağa Kampüsü’nde planlanan ve inşaatı süren projelerle ilgili bilgi verdi. Kampüs planlaması kapsamında hızla tamamlanmasını öngördüklerini belirttikleri projeler arasında, büyük tepki çeken cami projesi de yer alıyor. Web sitesinde cami projesine dair detaylı bilgi verilmezken “Özgün bir tasarımla planlanan 3.000 kişi kapasitesine sahip İTÜ Ayazağa Camii en kısa zamanda hizmete sunulacak.” ifadelerine yer verildi.
Öğrenclierin barınma sorununa çözüm olarak geliştirilen öğrenci yurdu projesi İBB ile birlikte yürütülüyor. Projede 500 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu ile 1.000 öğrenci kapasiteli bir erkek öğrenci yurdu bulunuyor. Yurtların proje çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanarak eylül ayı itibarı ile iinşaata başlanması öngörülüyor.
Öğretim üyelerinin barınma koşullarını iyileştirmek amacıyla başlatılan proje 259 adet konuttan meydana geliyor. Akatlar’da kullanılan 22 adet konut karşılığı yapılan trampa ihalesi sonucunda 31.000 m2 kapalı alanda 6 bloktan oluşan, 12 adet 4+1, 113 adet 3+1, 63 adet 2+1 ve 71 adet 1+1 olmak üzere toplamda 259 adet kamu konutu inşaat aşamasında. 3 bloğun kaba inşaatlarının tamamlandığı ve Haziran itibarıyla kullanıma açılacağı duyurulurken diğer 3 blok için başlayan inşaatların 2017 Mart ayında tamamlanacağı öngörülüyor.
7 yorum
Camigor’e koymaya bile değmez gibi gözüküyor. İTÜ gibi Mimarlık Fakültesi ile bilinirliği olan bir üniversiteye hiç yakışmıyor. Cami yapılabilir, ihtiyaca göre planlanabilir. Gerekli olup olmadığı konusundan kesin bir fikre sahip değilim ama olacak bu olmasın lütfen.
İTÜ Türkiye’nin en önemli ve en yetenekli mimarlarını yetiştirmiş bir üniversitedir. Unutulmasa iyi olacak.
Ya ne camisi, saçma sapan bırakın allah aşkına milletçe kafayı yedik.
Yapılmasın bi süre artık, içimiz dışımız cami oldu. Çocuklar çamurlu yollarda zar zor okula gidiyor, camiye de iki mahalle öteye yürüsün müminler. Savurganlığın, şovmenliğin cılkı çıktı.
Çok güzel bir cami olmuş, İTÜ’ye yakışmış.
la değil de lamelif harfi sanırım o..
Bu mükemmel tasarımda ufuktaki saçağı taşıyan Arapça ‘LA LA LA LA’ mı, ben mi yanlış görüyorum. ‘La’ yok demek, katiyyen demek. Neymiş yok olan? Yoksa kampüs diye, eğlenceli olsun diye ‘LA LA LA LA LA’ mı yazmışlar? Heidi gibi mi? (Müellif kimmiş?)
lam ve elif harfleri birleşip lamelif olur, ‘la’ diye okunur yanlış bilmiyorsam.
Bu arada Kanal İstanbul’un İTÜ’de çizilmeye devam ettiğini konuşmuş muyduk.