İTÜ İnşaat ve Mimarlık Kulüpleri’nden Uzaktan Eğitim Kararı İle İlgili Açıklama

İTÜ İnşaat ve Mimarlık Kulüplerinin ortak açıklaması aşağıdaki şekilde.

“6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve aynı anda 10 ilimizi etkileyen deprem sebebiyle derin üzüntü içerisindeyiz. Afetin yaşandığı ilk andan itibaren tüm İTÜ Öğrenci Kulüpleri gibi bizler de depremden zarar görmüş herkese yardımcı olabilmek adına seferber olmuş durumdayız.

İTÜ İnşaat ve Mimarlık Fakültesi kulüpleri olarak yaşadığımız bu zorlu günlerde geleceğin mimar ve mühendisleri olarak taşıdığımız büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Depremzede vatandaşlarımızın deprem sonrası gerek psikolojik gerek sosyal açıdan güvenli ve rahat bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmeleri en büyük arzumuzdur.

Bu bağlamda; evimizi, yurdumuzu ve elimizden gelen tüm varlığımızı afetten zarar görmüş insanlarımız ile paylaşmaktan mutluluk duyduğumuzu ve duyacağımızı bildirmek istiyoruz. Ancak depremzede arkadaşlarımızın da psikolojisini düşünerek yurtların depremzede vatandaşlarımıza açılmasının geçici bir çözüm olduğunu düşünüyoruz ve bizlerin daha kalıcı ve iyileştirici çözümler peşinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek olan bizler, bu yarınların inşasında nitelikli ve kaliteli mühendis ve mimarlar olarak yer almak istiyoruz. Bu kalite ve niteliğin, nitelikli bir eğitimle sağlanacağını; nitelikli eğitimin ise pandemi dönemi tecrübelerimizi hatırlayarak “yüz yüze eğitim” aracılığı ile sağlanacağını düşünüyoruz.

Bizler kampüsümüzde dayanışma içerisinde bu zorlu günleri çok daha kolay atlatabileceğimizi, “uzaktan eğitim” durumunun eğitim niteliğini düşürmenin yanı sıra bu zorlu süreci atlatmamızı yavaşlatacağı kanaatindeyiz.

Öğrenciler olarak uzmanlık alanlarımızdaki tecrübemiz ile beraber yardımdan çekinmeyeceğimizi bildiriyoruz. Alınan bu kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor, farklı alternatiflerin değerlendirilerek mağduriyeti en aza indirecek kararların alınmasını rica ediyoruz.

Saygılarımızla,
İTÜ İnşaat ve Mimarlık Kulüpleri”

Etiketler

Bir yanıt yazın