Alman Pasif Ev Enstitüsü'nün EnerPHit kriterine göre tasarlanan GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası İzocam'ın desteğiyle inşa edildi.
Gaziantep Sanayi Odası tarafından tahsis edilen ve GAP BKI ile UNDP işbirliğinde geliştirilen GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Alman Pasif Ev Enstitüsü’nün EnerPHit kriterine göre tasarlandı. Merkez binasının yapımında İzocam tüm yalıtım ürünlerini sağlarken projeye yalıtım mühendisliği ve teknik danışmanlığını da sundu.
İzocam, 50 yıl önce enerji verimliliğinin önemini kavrayarak AR-GE yatırımlarıyla bu alanda detaylı araştırma ve çalışmalar yürüttü. Pasif Ev temelli Multi Konfor Ev’lerin inşası üzerine teknik ve mühendis kadrosunun gelişimini sağlayan, en verimli ürün kullanımlarını belirleyen İzocam, bugün Multi Konfor Ev niteliklerine sahip binaların inşa edilmesine yardımcı olan şirketler arasında yer alıyor.
İzocam’ın bugüne dek yapımına detay ve ürün desteği sağlayarak katkıda bulunduğu, 2013 yılında inşa edilen ve Pasif Ev Sertifikasına haiz Gaziantep Belediyesi İnsan Kaynakları Binası da Multi Konfor özellikler taşıyor ve 2014’de Şanlıurfa’da camyünü yalıtımla enerji etkin yenilemesi yapılan Bölge İdare Mahkemesi binası da ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği ile Multi Konfor özellikler taşıyor. Weber (sıva, boya) ve Saint Gobain Rigips (alçı, iç ve dış cepheler için alçı plaka) firmalarının da malzeme desteği verdiği bu proje ile Multi Konfor Binaların enerji verimliliğine katkısının bir kez daha altı çizilmiş oluyor.
İzocam son olarak Nisan 2015’te açılışı yapılan GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi’nin yalıtım ürünlerini sağlayarak, yalıtım mühendisliği ve teknik danışmanlığı ile de bu ürünlerin en doğru şekilde uygulanmasında rehberlik etti. Gaziantep Sanayi Odası tarafından tahsis edilen ve GAP BKI ile UNDP işbirliğinde geliştirilen bu Merkez binası, Alman Pasif Ev Enstitüsü’nün EnerPHit kriterine göre tasarlandı ve tadilatı yapıldı. GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi binası, Türkiye’de tadilat görmüş bina kategorisinde EnerPHit sertifikasına sahip ilk ve tek enerji-etkin bina olacak. Binada yılda %74 oranında enerji tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.
Yalıtım amacıyla çatıda 240 mm kalınlıkta, 0,035 W/mK ısı iletkenliğinde Camyünü şilte, duvarlarda içten 60 mm ve dıştan ise 160 mm kalınlıkta, 0,033 W/mK ısı iletkenliğinde Camyünü levha, zemin ve toprakaltı dış duvarda 200 mm kalınlıkta, 0,035 W/mK ısı iletkenliğinde Foamboard levha kullanıldı. Böylelikle yapı elemanlarının toplam ısı geçiş katsayıları sırasıyla çatıda 0,13 W/m2K, duvarda 0,14 W/m2K ve zeminde 0,14 W/m2K olarak sağlandı.