Jacques Herzog “Kent ve Kültür” Konferansı’na Katılmak için İstanbul’a Geliyor!

Contemporary Istanbul, 19 Eylül’de “Kent ve Kültür” başlığı altında uluslararası arenadan fikir önderlerinin katılımıyla bir konferans düzenliyor.

Çağımızın sanat ve mimari alanındaki fikir önderleri, “Kent ve Kültür” konferansında İstanbul’un kültür ve sanat merkezi olarak değişmekte olan alt yapısını tartışacak.

Bu sene 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak olan Contemporary Istanbul yıl boyunca gerçekleştirdiği etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek kültür-sanat alanında yaptığı çalışmalarını genişletiyor. Contemporary Istanbul tarafından düzenlenen “Kent ve Kültür” konferansı, Istanbul Bienali’ne paralel olarak 19 Eylül Pazartesi günü gerçekleşecek.

“Kent ve Kültür” konferansı, 15 milyon nüfusu ile binlerce yıl farklı medeniyetlere merkez olmuş ve şu an dünyada her kesimin yakından takip ettiği İstanbul’da, uluslararası kültür, sanat ve mimarlık dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşecek.

Qatar Museums Authority Yönetim Kurulu Başkanı H. E. Sheikha Al Mayassa Bint Hamad Bin Khalifa Al-Thani’nin katılımlarıyla gerçekleştirilecek konferans iki bölümden oluşacak.


Konuşmacılardan Catherine David ve Anna Waldman

“Kent ve Kültür” konferansının sabah seansının moderatörlüğü Contemporary Istanbul’un Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Akay tarafından yürütülecek. “Bir Kentin Kültür Merkezi Olması Sağlayan Nedir?” başlığı altında gerçekleşecek olan sabah seansına; sanat teorisyeni Anna Waldman, 54. Venedik Sanat Bienali’nde Türkiye Pavyonu’nda Türkiye’yi temsil eden çağdaş sanatçı Ayşe Erkmen, Documenta’nın eski direktörü küratör Catherine David ve çağdaş sanatçı-heykeltraş Elisabeth Ballet konuşmacı olarak katılacaklar.

Mimari bölümün açılış konuşması Pritzker mimari ödülü sahibi, Pekin Ulusal Stadyumu’nun ve Tate Modern Bankside’ın mimarlarından, Herzog & de Meuron mimarlık ofisinin kurucu ortağı İsviçreli ünlü mimar Jacques Herzog tarafından gerçekleşecek.

“Mimarlığın Kent Kültüründeki Rolü ve Önemi”nin tartışılacağı akşamüstü seansının moderatörlüğü ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Suha Özkan tarafından gerçekleşecek. Bu seansta, 2010 Ağa Han Mimarlık Ödülü’nün sahibi mimar Emre Arolat, Mecanoo Mimarlık Ofisi’nden Francine Houben, Frankfurt Modern Sanat Müzesi’nin tasarımcılarından ve Hans Hollein Mimarlık Ofisi’nin kurucularından Hans Hollein ve Roma Çağdaş Sanatlar Müzesi Mimarlık Ödülü sahibi ODBC Mimarlık ofisinden Odile Decq de görüşlerini paylaşacaklar.

Konuşmacılardan Odile Decq, Francine Houben ve Johannes Odenthal

Konferans, Almanya’dan Akademie Der Künste’nin Direktörü Dr. Johannes Odenthal tarafından yapılacak kapanış konuşmasıyla son bulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın