Johannes Kepler Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Yeni Yapı

LORENZATELIERS, Linz, Avusturya’da Johannes Kepler Üniversitesi Tıp Fakültesi için yeni bir yapı tasarladı.

Fotoğraf: Martin Steinkellner

Kampüs fikri araştırmayı, değişimi ve iletişimi teşvik eder. Açık bir kampüsün etrafındaki öğretim ve araştırma odaları, ofisler, kütüphane, kafe, süpermarket ve mağazaların bir aradalığı, canlı ve çekici bir şehir atmosferi yaratıyor. 12.500 m²’lik binada 1.800 öğrenci, 250 profesör ve bilim insanı öğrenecek, öğretecek ve araştıracak.

Geniş bina hacmi, ortak bir meydan etrafındaki dört yapıda birleştirilmiş. Dört ana işlev – konferans salonları, laboratuvarlar, ofisler ve kütüphane – her biri bir binada yer alıyor. Dört ayrı yapıya bölünme, farklı işlevler için optimum mekansal, teknik ve tasarım çözümlerinin geliştirilmesini mümkün kılıyor.

Dışarıda bu binalar tam teşekküllü hastane, kan bağış merkezi, Krankenhausstraße (hastane yolu) ve park arasında kompakt bir topluluk oluşturuyor. Ortadaki merkezi meydan, oluşturulan yolların kesiştiği noktada bulunuyor. Bir kentsel buluşma yeri haline gelen bitişik alanlara açılıyor.

Binalarda zemin katlar meydan çevresinde fuaye, kafe, toplantı salonu ve dükkanlar gibi kamusal işlevlere sahip. Johannes Kepler Üniversitesi Rektörü Meinhard Lukas: “LORENZATELIERS’in yarışmada kazanan projesi açık, modern ve her şeyden önce ilham verici bir yer yaratıyor. Tıp Fakültesi’nde ders veren, okuyan, araştıran insanlar bu binalarda rahat edecekler,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın