Kaliforniya’da Çam Ağaçları Arasında Bir Ev

Olson Kundig Architects, Kaliforniya'nın ormanları, kış sporları ve gölleriyle ünlü bir bölgesi olan Truckee'da 504 metrekarelik bir ev tasarladı.

Olson Kundig Architects’in kurucusu Tom Kundig’in, Faulkner Architects’in kurucusu Greg Faulkner ile birlikte yürüttüğü proje, yerinde dökülen betonla inşa edilmiş birçok dikey hacme sahip bir yapıyla sonuçlanmış.

Üç yetişkin ağaç içeren yeşilliklerle dolu merkezi bir iç avlu etrafında tasarlanan bir dizi koridor, oda ve teras, manzara boyunca kıvrılıyor.

Çok sayıda iç/dış mekan bağlantısı olan evin şeffaflığı ve üst düzey pencereleri sayesinde manzaraya ve gün ışığına erişim sağlanıyor.

Evin girişi, açık bir geçidin altındaki araba yolundan devam ediyor.

İkinci kata çıkan ve “gün ışığını iç mekanlara davet ederken görsel ve dokusal bir ilgi uyandırmak” için çelik ağ ile kaplanmış bir merdivene ulaşılıyor.

Girişte mutfak, yemek odası ve küçük bir kahvaltı köşesi bulunuyor.

Merdiven, evin yaşam alanlarına ışık getirmek için merdiven boşluğu ile birlikte çalışan asma kat pencereleri ile yemek alanlarının üzerinde heybetli çelik kaplı bir yapıya yol açıyor.

Olson Kundig tarafından “ağaç ev” olarak adlandırılan kule, misafirler için uyku alanlarının yanı sıra bir çatı terası içeriyor.

Zemin seviyesinde, bir dizi koridor, iç avlunun etrafında bir döngü oluşturarak oturma odasını ve ana süiti barındıran evin arkasına yol açıyor.

Yemek alanlarını oturma odası ve ana süite bağlayan koridorların her iki tarafında zeminden tavana camlar bulunuyor.

Konsollu bir çıkıntıya sahip geniş bir veranda da bu alanları birbirine bağlıyor. Mutfağın yanında, etrafı çevreleyen verandada, bir dizi krank aracılığıyla Arjantin ızgarasına dönüştürülebilen bir açık hava şöminesi bulunuyor.

Beton duvarlı, çift katlı yaşam alanında, bir dizi asma pencere alanı aydınlatırken, aydınlatmanın sağlandığı asılı özel metal bir armatür elektrik kablolarını gizliyor.

Yaşam alanında bulunan üst seviye pencereler, evin geri kalanının beton kaplı bölümleri boyunca devam ediyor.

Oturma odasının yanındaki küçük bir giriş, ana süitlere açılıyor. Burada, bir cam duvardan ormana bakan özel Kundig tasarımlı bir yatak ile avludan ve evin geri kalanından mahremiyete sahip başka bir avluya açılan bir banyo bulunuyor.

Tasarım, manzara ile birkaç ara yüze sahip, büyük ölçüde yangına dayanıklı bir ev ve iki stüdyonun benzersiz biçimsel özelliklerini birleştiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın