Kazablanka’da Fas’ın Geleneksel Mimarisinden İlham Alan Modern Bir Ev

Yerel ofis Mohamed Amine Siana, Kuzey Kazablanka'daki bir yerleşim bölgesinde Fas’ın geleneksel mimarisinden ilham alan bir ev tasarladı.

1000 m2’lik bir arsa üzerinde planlanan projede inşa edilebilir alan, 20×15’lik bir dikdörtgen düzene yayılıyor.

Bir sanatçı olan müşteri; kıvrımları, duyusal hatları ve evin mimari yaklaşımını tanımlayan diğer birçok kısıtlaması olan bir ev istediğini belirtmiş.

Fas’ın geleneksel mimarisinden ilham alan ev, kalabalık caddelerden uzakta dinlenmek için bir alan sunmak amacıyla içe dönük ve samimi bir avlu ile inşa edilmiş.

Yerel hava koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanan projede çapraz havalandırma sunan ve odalara doğal ışığın girmesine izin veren avlu, evin kalbi haline gelmiş.

İç veranda mekanlara hayat verirken, kör cephelerle evin mahremiyeti korunmuş. Duvarlar yontulmuş ve uzatılmış ve bu dikey düzlem oyunu, dış bağlamla bağlantı kuran açıklıklar oluşturmuş.

Beton levhanın orijinalliğini korurken teknik özelliklerini şiirsel bir şekilde örtmek için organik bir alçı tavan tasarlanmış.

Projede oturma odası, yemek odası ve ana yatak odası dairesel yüzme havuzunun etrafını sarıyor ve havuzun etkisiyle evin yansıması ikinci bir avlu yanılsaması oluşturuyor.


Su ve gökyüzü arasında şiirsel bir bağ oluşturmak için duvarların beyazlığı ile beton levhanın grisi arasında iki açık yeşil duvar seramik karolarla kaplanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın